Sunday, January 10, 2010

Sunday, January 10, 2010 DS Nizar keluar hospital

Hari ini, Ahad jam 12.30 tengahari tadi, DS Haji Nizar telah selamat keluar dan pulang ke rumahnya dari Hospital Besar Tuanku Permaisuri Bainun, Ipoh dengan diiringi oleh isteri beliau setelah ditahan selama 4 hari di wad kerana kemalangan tempohari. Foto ehsan dari blog alhusseyn51.Malam kelmarin, DS Nizar dijadualkan berceramah di markaz Pas Pasir Panjang bersama-sama dengan Ybhg Tn Hj Mohamad Sabu dan YB Sivanesan (Adun Sungkai). Namun akibat kemalangan yang menimpanya tiga hari lepas beliau tidak dapat hadir ke program tersebut.

Namun bagi tidak menghampakan para hadirin, pihak penganjur berusaha juga sedaya upaya untuk menghadirkan DS Nizar ke pentas ceramah semalam. Rata-rata para hadirin kelihatan teruja apabila mendengar suara pemimpin yang mereka sayangi terbit keluar melalui corong pembesar suara yang dipasang dipenjuru tempat ceramah.

Dalam pada itu,walau pun sedang terbaring di katil wad,dalam ucapan ringkas DS Nizar sempat menceritakan detik-detik cemas yang dilalui apabila kereta yang dipandunya terbabas kerana beliau sebenarnya cuba untuk mengelakkan kemalangan yang lebih besar berlaku.Ceritanya lagi dia telah diberi penghormatan untuk mengimamkan solat jumaat sehari selepas kejadian di masjid berdekatan hospital IpohCeramah kelmarin telah dihadiri hampir dua ribu hadirin dari sekitar Dun Pasir Panjang. Sumber ceramah dipetik dari blog MenitiNur12