Sunday, August 1, 2010

MTD changkat jering..Parlimen Bkt Gantang..

MTD Changkat jering dibawah program anak angkat telah mengambil seramai 54 orang pelajar Perubatan.dimana pelajar-pelajar itu akan diagihkan ke UPU UPU selama 3 hari 2 malam.
Pada petang 31hb, program itu telah dirasmikan oleh YB DS Nizar selaku Ahli Parlimen Bukit Gantang disurau batu 6 dan seterusnya penyerahan anak angkat kepada UPU UPU telah diadakan di Masjid Pengkalan Aur.
pagi 1 hb Program Pemeriksaan & Rawatan Untuk rakyat telah diadakan di SAR Rumah Awam simpang bersama doktor-doktor dari PAPISMA dengan dibantu para pelajar perubatan.Pihak MTD CJ juga telah mengadakan aktivit kepada pelajar-pelajar sekeolah Rendah diperkarangan SAR simpang .

Futsal JPC Seluruh Bukit Gantang


Dewan pemuda telah berjaya mengadakan futsal Piala Dato' Seri Muhammad Nizar Bin Jamaluddin yang hanya tertutup kepada Jawatankuasa Pemuda Cawangan dan Orang Muda Geng Kita seluruh Bukit Gantang.
Kejohanan kali ini telah mendapat sambutan yang mengalakkan dengan penyertaan penuh 24 pasukan, dan pihak Dewan Pemuda terpaksa menolak 4 pasukan yang terlewat menghantar borang kerana penyertaan telah cukup kuota.
Pertandingan ini telah diadakan pada 25-7-2010 Ahad bermula jam 9.00 pagi sehinggan jam 4.45 petang. Pasukan Kubu Futsal Team B telah berjaya menjadi johan diikuti Pasukan KFBG serta tempat ketiga bersama iaitu Pasukan Sri Taman, Kampung Tengah dan Kubu Futsal Team A.
Hadiah kejohanan telah disampaikan sendiri oleh YB Parlimen dan turut dihadiri oleh YDP Pas Kawasan Ustaz Nordin Jaafar serta Ketua Pemuda Pas Kawasan Bukit Gantang saudara Mohd idris Bin Hj. Zakaria.Pihak Dewan Pemuda turut bermain persahabatan melawan Pas Kawasan yang turut diwakili YB Parlimen yang telah dimenangi oleh Dewan Pemuda dengan mata 3-1.
Kami pihak Dewan Pemuda Pas Kawasan Bukit Gantang mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua pihak yang menjayakan program ini.