Saturday, April 23, 2011

UMNO Yang Beri Tuba Kepada Melayu

"Sejak peristiwa Malayan Union, Melayu memberi sokongan padu kepada UMNO semata-mata kerana memperjuangkan hak mereka. Sokongan Melayulah yang membolehkan UMNO berkuasa di Malaysia sehingga kini. Dari tahun 1946 hingga 2011, di manakah Melayu diletakkan oleh UMNO? Adakah Melayu menjadi bangsa yang menguasai ekonomi di tanah tumpah darah datuk nenek mereka?

Melayu terkebelakang jika dibandingkan dengan orang Cina walaupun UMNO menjadi teras kepada Parti Perikatan dan Barisan Nasional. Mengapa? UMNO tidak tolong naikkan Melayu. Mereka hanya naikkan Melayu di sekeliling mereka dan diri mereka sendiri. Adakah pemimpin UMNO yang miskin? Tiada. Jadi wakil rakyat satu penggal pun dah kaya. Jadi ketua bahagian pun kaya-raya.

Semua orang tahu bagaimana mereka kebas peruntukan dalam Dasar Ekonomi Baru. Akibatnya Melayu hanya dapat kumpul 18% ekuiti sepanjang dasar itu. Ada RM54 bilion saham. RM52 bilion disapu datuk-datuk dan tan sri- tan sri dalam UMNO dan di sekeliling pemimpin UMNO. Yang tinggal apa? RM2 bilion. Yang lain-lain tu sudah pun berpindah tangan kepada bukan Bumiputera.

Tanah Simpanan Melayu pun kena kebas. Dari 3 juta hektar yang ditinggal British, kini hanya ada 1.7 juta hektar. Semuanya dirompak oleh UMNO kononnya atas nama pembangunan. Janji nak ganti, tetapi tak ganti-ganti sampai la ni.

Kalau dicampur dengan rasuah, penyelewengan, penyalahgunaan kuasa, dan entah apa-apa lagi, tak tahulah berapa laksa. Macam mana Melayu nak bangun kalau macam tu? Pengaliran wang secara haram ke luar negara ratus-ratus juta. Tanggung kerugian pun ratus-ratus juta. Beri barang mahal nak mampus. Janji komisyen masuk. Mungkin juga untuk isi tabung UMNO!

Melayu beri susu kepada UMNO. UMNO beri tuba kepada Melayu. Kelih tak kelih depa tuduh Cina balas susu dengan tuba. Sendiri bagi tuba kepada bangsa sendiri buat-buat tak nampak. Itulah UMNO. Kalau Cina tak sokong BN kerana mereka meluat dengan kelaku pemimpin BN apa salahnya? Baguslah begitu.

Melayu yang tak sedar-sedar kena tuba tu apa hal pula? Sepatutnya Melayu kena ikut macam Cina. Bagi tuba kepada BN. Biar mereka mati beragan. Naikkan Pakatan Rakyat!!! Kalau Pakatan pun buat perangai yang sama, kasi punah sampai akar umbi. Ganti pula dengan yang lain. Apa susahnya?

Apabila Cina bagi tuba kepada BN, orang Melayu yang kena tuba masih terhegeh-hegeh sokong UMNO. Tak mau bagi hilang hak Melayu konon. Dah hilang entah banyak mana tak sedar-sedar. Nak tunggu sampai tak dak apa-apa lagikah? Bangunlah Melayu. Kita pun kena bagi tuba kepada UMNO dan BN. Kuasa itu di tangan kita dalam sistem demokrasi. Nak takut apa. Apa UMNO boleh buat kalau Melayu tak sokong depa? UMNO dah hanyut dalam Laut Qalzum, habih lemaih. Nak buat apa lagi?

PERKASA:'1Melayu,1Bumi'

"KALAU nak MELAYU BERSATU, cuma ada satu cara saja. Buat undang-undang, apa-apa media pun, paper,tv,radio jangan sebut perkataan UMNO, PAS, PKR dsb (kecuali masa kempen untuk pilihanraya) dan berilah kebebasan media termasuk bloggers untuk lapor apa saja yg bernilai untuk mereka.

Kalau nak bercakap tentang MELAYU jangan masuk sebelah puak, jangan berat sebelah, jangan cakap atas kapasiti politik dan JANGAN PILIH KASIH!

Gurkah-gurkah politik di'port' merasakan yang sebenarnya, pemimpin UMNO bukan suruh Melayu bersatu TETAPI mesti bersatu dibawah bendera UMNO, bukan bendera PAS, bukan bendera PKR.

PERKASA??!..Kah..Kah..Kah.., apa yg dia orang buat untuk orang melayu dan anak cucu bangsa melayu?? tidak ada...elek, hanya bercakap, dan bersilat sambil menghunus keris. Ada tak PERKASA bimbing orang Melayu jadi usahawan? Ada tak cari peluang niaga dan bagi modal kat Melayu? Ada tak bela anak yatim?..Peeeeerrahhhhhh!!!

Orang Melayu memang dah bersatu sekarang tetapi bilik lain-lain atas ruang kapasiti politik masing-masing sebabnya MEDIA PERDANA dan BN terutamanya UMNO setiap hari menghasut dan menggugut Melayu supaya menyokong UMNO. Ugut macam-macam contohnya Melayu dah berpecah dan sebagainya.

Tuan EDITOR MEDIA mazhab UMNO, kalau melayu berpecah...ANDALAH PUNCANYA ! Anda kena ingat itu.

PERKASA, perkasakanlah pengetahuan orang Melayu, buka "divide and rule". Jangan kongkong orang Melayu kerana kamu sendiri yang hancurkan Melayu.

PERKASA... kamu ni merbahaya. Pilih lah, carilah idea utk membangunkan bangsa melayu. Jgn jadi persatuan murahan dgn menyamakan diri macam parti politik caci maki yg ada skrg. Jadilah persatuan yg menyatukan Melayu.. memajukan melayu.. bukan membuat pasal. Kalau betul nk marah bangsa Cina pun, buat komentar yg membina, jgn menghasut kerana org cina akn makin membenci melayu dan makin bersatu dan akhirnya akan jadilah spt kata dr mahathir 'IT'S A DISASTER'.

Politik adalah politik. Siapa yang buat hal akan jadi isu politik dan dihukum di pilihanraya. Jadi jgn la buat hal. Kalau aku orang cina, aku pun akan pangkah DAP sebab bukan sajaTaib Mahmud, tapi hampir semua pemimpin melayu dalam umno menyeleweng. Jadi tolong jangan seleweng lagi.

'Those malay high ranking with money up there have no concern or give a f*ck' about us mortal malays! They only think their pocket money and how to pocket more money'. So sedarlah melayu.

PERKASA dinaungi olih orang-orang yang terlalu tinggi OTAK dan AKAI..sebab itulah mereka sudah banyak mengarut. '1Melayu,1Bumi'..kenapa?? puncanya ialah orang-orang Sarawak tolak BN,orang-orang melayu semenanjung tolak umno sebab KM mereka terlalu korup, sebab ketua-ketua umno banyak yang korup!.

Tak habis-habis nak main wayang kulit...

Wahai para pemimpin Melayu, fikirkanlah tentang mereka yang hendak kamu pimpin ke arah mana hendak kamu bawa mereka???

Nasib Melayu la. Melayu bila perintah, salah guna kuasa. Sebab Melayu memang selalu MUDAH LUPA, sampai Tuhan pun banyak orang melayu yang dah LUPA. Yang jelas HARAM boleh jadi HALAL sebab Melayu memang selalu LUPA. Melayu LUPA, atau PELUPA, atau BUAT2 LUPA??

Akhir kalam ... Saya berpendapat orang Melayu sedang mengalami malapetaka dalam pelbagai segi, keruntuhan moral, perpecahan dan kemiskinan lah yang paling ketara. Mereka nampak boleh cukup makan tetapi secara perbandingan dengan kaum cina mereka miskin. Jika ada pun seorang dua yang kaya, orang Melayu sendiri akan cuba memporak perandakannya kerana dengki dan khianat sesama Melayu, bangsa Cina kaya tidak apa, malah Melayu sanggup menghambakan diri. Pemimpin Melayu sendiri juga mengutamakan orang cina termasuklah Dr. Mahathir sendiri. Dan bangsa Melayu keseluruhannya sedang menunggu "check mate" atau pukulan terakhir untuk KO. Bangsa Melayu hanya akan sedar jika mereka betul-betul terhina. Malangnya ketika mereka sedar mulut, tangan dan kaki mereka sudah terkunci mati.

Tolong beritahu semua orang Melayu.

Nampak benor nipu nye .....


“Justeru, saya menyeru kepada semua rakyat Malaysia agar bangkit mendesak Kerajaan Malaysia menghentikan projek Emel 1Malaysia ini, sebaliknya mendesak kerajaan Malaysia memberikan kemudahan internet percuma seperti mana yang dilaksanakan Kerajaan Pakatan Rakyat sekiranya benar Kerajaan Malaysia mendahulukan rakyat. Lagi kat sana.

Siapalah yang kemaruk sangat dengan emel 1Malaysia tu? Yahoo ada , Window Live ada, Gmail ada .... free je, takyah bayor sekupang pun nak register.

Nabi SAW pernah bersabda :

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ رضي الله عنه يقول : سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول : سيصيب أمتي داء الأمم فقالوا : يا رسول الله ، وما داء الأمم ؟ قال : الأشر والبطر والتكاثر والتناجش في الدنيا والتباغض والتحاسد حتى يكون البغي ( رواه الحاكم )

Daripada Abu Hurairah r.a. katanya: Aku mendengar Rasulullah saw. bersabda, "Umat
ku akan ditimpa penyakit-penyakit yang pernah menimpa umat-umat dahulu". Sahabat bertanya, "Apakah penyakit-penyakit umat-umat terdahulu itu?" Nabi saw. menjawab,
"Penyakit-penyakit itu ialah (1) terlalu banyak seronok, (2) terlalu mewah, (3)
menghimpun harta sebanyak mungkin, (4) tipu menipu dalam merebut harta benda dunia, (5) saling memarahi, (6) hasut menghasut sehingga jadi zalim menzalim".
(Riwayat Hakim)

WAllahua'alam ...

1Melayu 1Bumi keakuan melampau

Isu 1Melayu, 1Bumi sepertimana yang diperkatakan oleh akhbar Utusan Melayu, milik Umno sebenarnya menyuarakan hasrat sebenar parti tersebut dan dasar yang ingin mereka praktikkan.
Namun begitu, bagi Pakatan Rakyat (PR), ia bukannya sesuatu yang membanggakan.
Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali berkata demikian ketika menyampaikan ceramah isu semasa di Sungai Tiram, Bayan Lepas malam tadi.
Beliau yang juga merupakan Ahli Parlimen Gombak, turut menyatakan apa yang cuba ditimbulkan oleh Umno melalui akhbar tersebut akan mengundang prasangka yang parah kerana mempertontonkan keakuan yang melampau.
"Dalam PR kita membela semua golongan masyarakat yang memerlukan sokongan dan bantuan. Siapa sahaja yang sukar dan melarat pasti akan dibela bagi menjadikan mereka juga dapat hidup dalam sempurna dengan kumpulan masyarakat yang lain.