Monday, August 22, 2011

Wajib Baca: UMNOAPCO Bukan Pembela Islam...Tapi Pengacau, Perosak Agama.


Bismillahirrahmaanirrohimm. 

Assalamualaikum Wbr.
Demonstrasi di Pulau Pinang.
Inilah dia Islam daripada mereka yang mendakwa penyokong kuat UMNOAPCO yang kononnya menjadi barisan hadapan dalam membela Islam. Sungguh jauh bezanya dikau dengan ISLAM yang sebenar. Mengapa terjadi begini.??  

Apakah dgn duit seratus dua engkau lupa diri.?  Sanggup engkau mencacai Agama Islammu.  Solat belum tentu kau kerjakan...tetapi membawa onar kepada perjuangan Islam.  Menjadi pengacau dalam penyebaran dan kefahaman Islam kepada orang bukan Islam dan mengacau bilaukan serta mengelirukan kefahaman umat Islam.

Panglima7
Credit Kepada MountDweller.
Rosmah yg tak tutup aurat dan bersentuh pipi dgn Artis Lelaki Hindustani tak nak pulak ko bantah dan berdemonstrasi.  Oh...lupo....itu wife pada ketua engko..
___________________________________________
Kenali pejuang Islam palsu di Bumi Malaysia!!!

Akhir-akhir ini muncul ramai yang begitu bersemangat di hadapan media massa arus perdana. Bersemangat seolah-olah mereka mempertahankan kesucian Islam. Bersemangat seolah-olah mereka mempertahankan aqidah umat Islam.

Bersemangat seolah-olah mereka mempertahankan institusi Islam. Bersemangat seolah-olah mereka menentang segala-gala yang mencemarkan nama baik Islam.

Syukurlah, sekiranya mereka benar-benar ikhlas tapi malanglah jika mereka hanya berlakon di hadapan media arus perdana sedangkan sebaliknya kehidupan mereka sendiri tidak menurut perintah Allah. Mereka yang berlakon ini bolehlah dikategorikan sebagai pejuang Islam palsu. Berikut disenaraikan ciri-ciri pejuang Islam palsu di Malaysia :

1. Membantah arahan Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) tidak membenar masjid menggunakan pembesar suara menyiar bacaan al-Quran sebelum Subuh .


Arahan ini selari dengan syarak kerana Islam tidak menggalakkan bacaan al-Quran diperdengar dengan kuat terutamanya menggunakan pembesar suara kecuali azan.

NAMUN muncul pejuang Islam palsu yang membantah arahan berkenaan sedangkan mereka sendiri tidak berjamaah di masjid apabila kedengaran azan.

MALAH ada diantara mereka yang hanya ke masjid untuk sembahyang Jumaat sahaja.Itupun kadang-kadang tunggu 3 kali Jumaat baru sembahyang Jumaat takut dicop munafik.

LEBIH TERUK lagi, ada di antara mereka yang tidak bersolat lima waktu pun.

2. Membantah wakil rakyat bukan Islam memasuki masjid dan surau di Selangor untuk memberi sumbangan dan menyampaikan ucapan

Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia Kali Ke-90 yang bersidang pada 1 Mac 2010 telah membincangkan Hukum Pelancong Bukan Islam Memasuki Masjid Dan Ruang Solat Utama Di Dalam Masjid.

Muzakarah telah memutuskan bahawa orang bukan Islam diharuskan memasuki masjid dan ruang solat dengan syarat mendapat keizinan pihak pengurusan masjid dan perlakuan serta tingkah laku mereka tidak mencemarkan kesucian masjid dan sentiasa terkawal dan beradab.

NAMUN muncul pejuang Islam palsu yang membantah sedangkan mereka sendiri tidak mengimarahkan masjid dan surau.

MALAH ada diantara mereka tidak pernah menjejak kaki ke program - program agama yang diadakan di masjid dan surau.

LEBIH TERUK lagi, ada di antara mereka bertindak menghalang kuliah-kuliah agama yang diadakan di masjid dan surau.

3. Membantah wakil rakyat perempuan bukan Islam mengadakan aktiviti senamrobik di perkarangan masjid di Selangor

Program senamrobik tidak mencemarkan kesucian masjid memandangkan diadakan di luar masjid. Orang bukan Islam dikehendaki memakai selendang atau tudung kepala semasa berada di dalam masjid bukan di luar masjid.

NAMUN muncul pejuang Islam palsu yang membantah sedangkan isteri dan anak mereka berpakaian tidak menutup aurat, tidak bertudung dan berpakaian ketat dan sendat.

MALAH ada di antara isteri dan anak mereka yang tidak menutup aurat semasa memasuki masjid.

LEBIH TERUK lagi, ada diantara mereka menganjurkan program di dalam masjid dengan orang perempuan tidak menutup aurat dan berpakaian ketat serta berlaku pergaualan bebas lelaki dan perempuan.

4. Membantah wakil rakyat bukan Islam di Selangor dan Perak membaca al-Quran dan terjemahan al-Quran

Banyak dalil jelas menunjukkan bukan Islam turut membaca sama ada secara tertutup atau terbuka ayat-ayat al-quran di zaman Nabi sa.w. Malah ayat-ayat al-Quran digelar mu'jizat (sesuatu yang mencarik adat dan luar biasa serta melemahkan musuh), apabila ayat-ayatnya diteliti oleh ahli sastera kafir quraisy, tatkala itulah baru mereka mendapati Al-Quran adalah sebuah kalam Allah dan bukan hasil pemikiran manusia.
Nabi s.a.w turut menghantar surat yang mengandungi ayat-ayat Al-Quran kepada pemimpin bukan Islam di zamannya. Tentunya ia dibaca dan sememangnya untuk diwarwarkan.

NAMUN muncul pejuang Islam palsu yang membantah sedangkan mereka sendiri tidak membaca ayat suci al-Quran.

MALAH ada diantara mereka yang tidak mahu mempelajari kandungan ayat-ayat suci al-Quran melalui kuliah-kuliah yang diadakan di masjid dan surau.

LEBIH TERUK lagi, mereka sanggup mempersendakan hukum-hukum dalam al-Quran contohnya, hukum potong tangan menyebabkan ramai orang Islam tidak tangan, ikut hukum Islam negara tidak maju dan banyak penghinaan lagi.

5. Membantah tindakan kerajaan Kedah membenarkan pusat hiburan dibuka kepada bukan Islam di bulan Ramadhan

Kerajaan Kedah hanya melaksanakan enakmen yang telah diwartakan pada 12 Februari 1998. Namun sehingga pada 8 Mac 2008, tidak ada satu hari pun dalam bulan Ramadhan mampu laksanakan.

NAMUN muncul pejuang Islam palsu yang membantah sedangkan mereka sendiri adalah pengunjung pusat-pusat hiburan selain dari orang bukan Islam.
MALAH ada diantara mereka menjadi pengunjung tetap yang berpoya-poya dan minum arak dalam pusat hiburan. 
LEBIH TERUK lagi, ada diantara mereka sanggup ke Danok dan Hadyai serta Genting Highlands untuk berjudi , melanggan pelacur dan minum arak. 

TulahanPejuang Islam ini hanya muncul di negeri diperintah bukan BN. Jika Islam dicemar, dihina, dimurtad di negeri BN . Pejuang Islam palsu ini tidak pun muncul.

Wajibkah Kibar Jalur Gemilang?Perlukah menjadi perkara yang perlu dikecohkan sekiranya tidak mengibarkan Jalur Gemilang? Apakah yang paling mulia antara bendera dan sambutan bulan Ramadhan? 

Kadang-kadang mereka yang terlebih mengibar Jalur Gemilang adalah pengkhianat kepada negara. Gadai maruah negara sana sini. Jual tanah di Johor dan tanah milik Keretapi Tanah Melayu. 

Rakyat yang tidak kibarkan Jalur Gemilang adalah sebenarnya yang cintakan tanah air berbanding dengan Pak Menteri yang sibuk pasal Jalur Gemilang. Edar sana-sini tapi tidak ada sambutan. Rakyat sudah meluat dengan janji manis dari pihak pemerintah yang sudah korup dan mandom ini.

Kebetulan pula tahun ini sambutan kemerdekaan jatuh 31 Ogos dan Aidilfitri jatuh pada 30 Ogos, maka persiapan menyambut raya rakyat utamakan kerana perayaan itu ada dalam kalendar Islam. Walaupun semangat kemerdekaan itu masih ada tapi rakyat lebih menghyatai bulan Ramadhan berbanding sibuk mengibarkan Jalur Gemilang.

Pak Menteri kena cerdik dalam hal ini. Tidak perlu dikecohkan jika tiada yang kibar Jalur Gemilang.

KUALA LUMPUR: Masih ramai yang enggan memasang Jalur Gemilang sama ada di rumah, premis perniagaan ataupun kenderaan walaupun sambutan Hari Kemerdekaan ke-54 bakal tiba.

Ketua Pengarah Jabatan Hal Ehwal Khas Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Fuad Hassan, berkata walaupun pelbagai kempen diadakan termasuk memberi bendera secara percuma, ia kurang mendapat sambutan di kalangan masyarakat.

“Tidak tahu di mana silapnya, masih kurang kesedaran di kalangan masyarakat untuk menghargai kemerdekaan walaupun hanya memasang jalur gemilang sebagai tanda sokongan,” katanya selepas melancarkan kempen Kibar Jalur Gemilang sempena sambutan Hari Malaysia 2011.

Bebas Tuduhan Khalwat, Raja Azmi Akan Buat Pendedahan


PETALING JAYA: Penerbit filem Raja Azmi Raja Sulaiman akan mengadakan sidang media khas untuk mendedahkan apa sebenarnya yang berlaku berhubung tuduhan khalwat yang dibuat ke atasnya dan bekas jaguh badminton negara, Roslin Hashim.


Ia akan diadakan di Hotel Concorde, Kuala Lumpur pada Rabu ini, pukul 4.30 petang.

“Saya akan membuat sidang media untuk menjelaskan tentang tuduhan khalwat melibatkan saya dan Roslin. Segala-galanya akan didedahkan pada hari itu. Buat masa ini saya tidak mahu memberi komen lanjut,” katanya kepada mStar Online di sini, Isnin.

Raja Azmi enggan mendedahkan butiran kesnya itu sehinggalah pada majlis berkenaan.

Difahamkan sidang media itu dibuat selepas tiada pendakwaan terhadapnya oleh pihak Jabatan Agama islam Wilayah (Jawi) yang sudah beberapa kali tertangguh.

Selain itu, isteri kepada bekas jaguh badminton negara, Jailani Sidek ini juga akan mengadakan majlis doa selamat dan berbuka puasa sebagai tanda syukur terhadap kesnya itu.

Kata Raja Azmi dia akan mendedahkan segala tuduhan yang dilakukan oleh bekas isteri Roslin, Norhayati Othman yang membuat laporan kononnya mereka berkhalwat.

“Saya akan tunjukkan segala bukti dalam sidang media itu nanti untuk membersihkan nama saya yang sudah tercemar,” katanya.

Sebelum ini Raja Azmi, Roslin dan Jailani dipanggil memberi keterangan di hadapan pegawai penyiasat Jawi berhubung laporan kesalahan berkhalwat tanpa tangkapan mengikut Seksyen 58 sub seksyen 1 Akta Prosedur Jenayah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) 1997 (Akta 560).

Pada 7 Ogos 2010, Raja Azmi dituduh berkhalwat dengan Roslin sewaktu serbuan dilakukan ke atasnya oleh bekas isteri Roslin, Norhayati Othman, 39, bersama dua adiknya serta Jailani di bilik bernombor 533, Hotel Corus, Jalan Ampang, di sini kira-kira jam 8.30 malam.

Norhayati membuat laporan kepada pihak Jawi berhubung perkara itu untuk membolehkan Raja Azmi dan Roslin dikenakan tindakan khalwat.

Dakwaan khalwat itu juga dinyatakan oleh Norhayati pada prosiding pengesahan lafaz cerai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, di sini pada 18 Ogos 2010

Putera Qadhafi Ditangkap, Pemberontak Menuju Kota Tripoli
TRIPOLI, 22 Ogos 11: Pemberontak Libya yang bergerak masuk menuju Tripoli pada hari Ahad semalam dan mendekati hingga 2 mil dari pusat kota, mengatakan bahawa mereka berhasil menangkap putera Qadhafi, Saif Al Islam.
"Kami mengesahkan informasi itu, orang-orang kami telah menangkap Saif Al Islam," kata Ketua Dewan Transisi Nasional Mustapha Abdul Jalil kepada Aljazeera.

"Kami telah memerintahkan agar ia dilayan dengan baik," imbuhnya.

Sidiq Al Kibir, pemimpin perwakilan dewan pemberontak di Tripoli, juga mengesahkan penangkapn itu kepada Associted Press, tetapi tidak menjelaskannya lebih lanjut. Menanggapi seruan gencatan senjata oleh jurucakap rejim Qadhafi, Musa Ibrahim, Mustapha Abdul Jalil mengatakan kumpulan pemberontak akan menghentikan serangan mereka jika Qadhafi umumkan kepergiannya.

Abdul Jalil menjamin akan memberikan jalan keluar yang aman jika Qadhafi dan putera-puteranya mahu meninggalkan Libya. Sementara itu pasukan NATO di Libya menilai situasi di Tripoli sekarang "sangat tidak pasti", seiring dengan masuknya pasukan pemberontak ke ibukota Libya itu. Pasukan NATO mendesak agar Muammar Qadhafi segera pergi demi kepentingan rakyatnya.

"Ini situasi yang sangat tidak menentu. Kita dapat menyaksikan bahawa rejim itu akan tumbang. Dan Qadhafi sedar bahawa ia tidak akan menang, perang melawan rakyat sendiri, maka semakin baik," kata jurubicara NATO, Oana Lungescu. (IH)

PM & Isteri, Diperintah Beri Keterangan Kes Liwat Anwar


Anwar Ibrahim meninggalkan mahkamah selepas memberi keterangan dari kandang tertuduh di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini. — Foto oleh Choo Choy May
KUALA LUMPUR, 22 Ogos — Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isterinya yang baru-baru ini enggan ditemu bual merupakan antara tujuh orang diberi sepina agar memberi keterangan dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim.
“Enggan ditemu bual berbeza daripada disepina,” kata peguam utama Ketua Pembangkang Karpal Singh kepada pemberita hari ini selepas Anwar memberi keterangan dari kandang tertuduh.
Kes peringkat pembelaan bermula hari ini.
Karpal berkata sebaik sahaja mahkamah mengeluarkan sepina, mereka yang dinamakan dalam perintah mahkamah perlu datang.
Kata beliau, perintah mahkamah telah diberi Jumaat lalu.
Pada 12 Ogos lalu, Najib dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor muncul di Mahkamah Tinggi untuk bertemu dengan pasukan peguam Anwar. Bagaimanapun kedua-dua mereka enggan ditemu bual dan tidak akan memberi apa-apa kenyataan melainkan mahkamah mengeluarkan sepina. Bekas Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan, yang turut dinamakan sebagai saksi pembela, juga memberikan jawapan yang sama.
Karpal juga berkata mereka yang diarah memberi keterangan ketika prosiding pembelaan masih boleh memohon untuk mengetepikan perintah mahkamah.
“Ya, mereka masih boleh (memohon) mengetepikan sepina,” katanya.
Bagaimanapun jelas Karpal, beliau belum dimaklumkan apa-apa mengenai permohonan sedemikian. (Disunting dari The Malaysian Insder) 

Tv3Suku... Seekor Kuda Ditunggang Pelancong...

Oleh: TopengMerah 

"TV3 menerusi Buletin Utama semalam menyiarkan rasa tidakpuas hati para pengusaha kuda tunggangan riadah di pantai Batu Feringgi, Penang.

Menurut laporan mereka beberapa pengusaha servis itu mengeluh kerana perkhidmatan kuda tunggangan mereka telah pun di hentikan oleh Kerajan Negeri Pulau Pinang sejak berlakunya kemalangan yang melibatkan seekor kuda yang ditunggang pelancong melanggar seorang kanak-kanak yang sedang bermain di pantai itu.

Para pengusaha tersebut mengeluh kononnya dengan larangan kerajaan negeri PP itu, sumber rezeki mereka telah tersekat seolah-olah periuk nasi mereka telah di masukkan pasir. Sekali lagi TV3 telah mempolitikkan isu.

Apa yang sebenarnya berlaku ialah, larangan kerajaan PP itu bersifat sementara. Sukacita diingatkan, yang keputusan itu diambil oleh kerajaan negeri adalah bagi mengutamakan keselamatan rakyatnya sehingga jalan penyelesaian dijumpai untuk menyelesaikan isu ini. Mereka juga sedang menimbang untuk mencadangkan lokasi alternatif yang lebih sesuai untuk riadah ini.Kerajaan negeri bukanlah zalim. Dengan PRU 13 yang bakal mengetuk pintu, kerajaan PP bukanlah bodoh untuk membuat suatu keputusan yang tidak popular yang dapat menghilangkan undi rakyat. Kerajaan PP sebenarnya perihatin dgn mewartakan larangan itu apabila mengambil kira kesengsaraan kanak-kanak malang itu dan juga sensitiviti kedua2 ibu bapa dan keluarga kanak-kanak itu.
Adalah menjadi satu perkara biasa apabila larangan yang bersifat sementara atau pun penggantungan sesuatu aktiviti itu terpaksa dibuat sementara siasatan di jalankan. Seperti yang dikatakan tadi, kerajaan PP tidak lah zalim. Zalim membawa erti membuat sesuatu itu tidak kena pada tempatnya. Jika zalim, mereka telah pun mengharamkan aktiviti ini sedari dulu lagi tanpa sebab.
Ini tidak, penggantungan itu dibuat sebagai respon mereka terhadap kemalangan yang menimpa anak kecil itu. Ini jelas menunjukkan yang mereka telah pun melakukan satu tindakan yang tepat yang mengutamakan keselamatan rakyat.
TV3 sebenarnya telah kehabisan modal untuk menyerang kerajaan PP sehinggakan isu ini pun dipolitikkan untuk menghentam lawan. Biarlah kerajaan negeri mentadbir negeri mereka, jangan lah isu yang isolated seperti ini pun hendak dipolitikkan.
Mungkin kuda itu tidak merempuh anak cucu orang BN atau kaum kerabat orang TV3, oleh sebab itu lah mereka tidak sensitif. Bayangkan jika kanak-kanak tersebut mengalami kecederaan kekal hasil dari pelanggaran itu, bagaimanakah rasa kedua ibu bapanya? Pasti kecewa bercampur marah. Tambahan pula BN yang menyalak sebagai kerajaan perihatin tidak langsung melahirkan rasa simpati terhadap mereka tetapi dilihat lebih mempertahankan pengusaha kuda.
Lidah TV3 sememangnya bercabang. Inilah sifat mereka akhir-akhir ini. Percayalah, jika kerajaan PP masih membenarkan aktiviti menunggang kuda ini diteruskan, nescaya TV3 akan menyerang mereka dari arah bertentangan dengan menghantar pencacai mereka ke rumah kanak-kanak itu dan membuat liputan dengan penuh kepura-puraan kononnya mereka mengambil berat tentang kanak-kanak malang itu.
Mereka akan menyerang kerajaan PP dengan mengatakan yang Kerajaan PP tidak perihatin terhadap rakyat nya yang ditimpa musibah tetapi lebih mengutamakan keuntungan komersial dengan tidak mengenakan larangan aktiviti kuda pantai itu. Inilah sifat jijik kewartawanan TV3. Entah lepasan universiti "cikai" mana wartawan mereka sekarang ini. Sesungguhnya editor mereka juga bersifat bebal.
TV3 sepatutnya lebih fokuskan kepada isu yang lebih makro untuk diketengahkan. Hentikanlah sikap yang menjengkelkan ini. (IH)

Gadis Ini Tersepit Dipintu Bas, Kesian, Tapi Lucu..
ANHUI: Seorang gadis mengalami nasib malang apabila kepalanya tersepit pada pintu bas ketika mahu turun di satu perhentian bas di bandar Maanshan, wilayah Anhui, China.

Wanita ini betul-betul malang gara-gara pemandu bas. Apa tidaknya…belum pun sempat gadis ini turun pemandu telah menutup pintu bas tersebut. Akibatnya kepala perempuan itu tersepit pintu, sementara badannya masih di dalam bas.

Namun nasibnya sedikit beruntung bila ada seorang penumpang yang menyedari hal itu dan meminta pemandu berhenti dan membuka pintu.


The best part… begitu bas itu berhenti dan pintu terbuka, perempuan itu turun sambil memicit lehernya yang sakit.

Ia berlalu begitu saja tanpa memprotes kepada pemandu yang mungkin disebabkan malu atau mungkin ada urat marah yang tak berfungsi disebabkan sepitan pintu bas itu. Kesian…kesian… 

SU PAS: Saya Tidak Akan Minta Maaf, Jumpa Di Mahkamah

KL 22 Ogos 11: Kekal dengan pendirian mempunyai bukti mengaitkan Umno dalam pemeriksaan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya awal bulan ini, Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali menegaskan, beliau bersedia untuk bertemu parti Melayu terbesar itu di mahkamah.Ketika dihubungi The Malaysian Insider, Mustafa yang kini berada di luar negara berkata, beliau tidak akan memohon maaf atau menarik balik dakwaan dilemparkan terhadap Umno sebelum ini.
Sebaliknya beliau dengan tegas mempertahankan dakwaannya itu.
“Kita jumpa di mahkamah, kalau nak saman itu hak dia (Umno Selangor), saya tidak akan minta maaf dan saya kekal dengan pendirian saya sebelum ini, kita jumpa di mahkamah,” jawabnya.
Mustafa (gambar) juga secara tegas berkata akan mengemukakan bukti itu ke mahkamah. “Saya akan kemukakan bukti ke mahkamah jika dibawa ke mahkamah,” katanya ringkas.
Hari ini, Umno Selangor berkata pihaknya akan memfailkan saman RM10 juta terhadap Mustafa berhubung dakwaan kononnya parti itu memainkan peranan dalam tindakan Jais ke atas pemeriksaan di Gereja Methodist Damansara Utama pada 3 Ogos lalu.
Menurut Setiausaha Umno Selangor Datuk Seri Ir Mohd Zin Mohamed, selain Mustafa, pihaknya juga akan mempertimbangkan pihak-pihak lain dalam saman yang akan difailkan selepas Aidilfitri. Awal minggu lalu, Mustafa dalam satu sidang media di Kuala Terengganu mendakwa Umno berperanan dalam pemeriksaan yang dilakukan oleh Jais ke atas Gereja Methodist Damansara Utama.
Beliau juga mengatakan Umno memainkan peranan dalam mempolitikkan isu itu ekoran tindakan Jais yang sehingga kini belum mendedahkan hasil siasatan mereka ke atas gereja itu. Tambah Mustafa, beliau sedia mendedahkan maklumat campur tangan Umno kepada Pengarah Jais Marzuki Hussin pada satu pertemuan yang dijadual untuk diadakan minggu lalu.
Tetapi ia ditangguhkan buat sementara waktu sehingga siasatan Jais selesai. Gereja Methodist Damansara Utama menjadi tumpuan sejak beberapa minggu lalu selepas Jais melakukan pemeriksaan ke atas satu majlis makan malam muhibah anjuran Harapan Komuniti di premis itu. Jais berkata tindakan mereka hanya bersifat pemeriksaan tetapi pengurusan gereja mendakwa agensi itu melakukan serbuan. (IH) 

Isu Gereja, Sultan Cadang Majlis Syura


Isu Gereja, Sultan Cadang Majlis Syura


KL, 22 Ogos 11: Susulan kontroversi tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) ke atas sebuah gereja di Petaling Jaya awal bulan ini, kerajaan negeri Selangor memutuskan untuk menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi menyelesaikan segala pertikaian.
Jawatankuasa khas itu atau dikenali sebagai Majlis Syura — dianggotai Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim(gambar), Mufti Selangor Datuk Tamyes Abd Wahid dan timbalannya Datuk Abd Majid Omar.
“Idea penubuhan Majlis Penasihat Syura ini dicadangkan oleh Sultan Selangor ketika kami mengadakan perbincangan pada minggu lalu,” kata Khalid dalam satu kenyataan dikeluarkan hari ini.
“Saya menghargai nasihat baginda agar mencari jalan terbaik untuk menyelesaikan isu ini secara berhemah dan memuaskan.”
Gereja Methodist Damansara Utama menjadi tumpuan sejak beberapa minggu lalu selepas Jais melakukan pemeriksaan ke atas satu majlis makan malam muhibah anjuran Harapan Komuniti di premis itu.
Tindakan Jais itu mendapat bantahan banyak pihak, namun dipertahankan Exco Kerajaan Negeri Selangor Datuk Dr Hasan Ali yang menegaskan terdapat usaha untuk memurtadkan umat Islam pada program itu. (IH)

Ini Dia, Orang Islam 'Disyaki Masuk Kristian'?
KL 22 Ogos 11: Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) disahkan telah menjalankan siasatan berhubung dakwaan kemasukan orang Islam ke agama Kristian dalam serbuan jabatan itu ke atas sebuah gereja pada awal bulan ini.
Sumber kerajaan negeri Selangor mengesahkan bahawa perkara itu terkandung dalam laporan awal siasatan berkenaan yang disediakan oleh JAIS berhubung serbuan jabatan itu ke atas Damansara Utama Methodist Church. Kandungan laporan itu juga sama dengan sebahagian daripada kandungan yang dibocorkan ke blog pro-BN sebelum ini, menurut sumber berkenaan.
"Program Thanksgiving Dinner ini disyaki bertujuan meraikan kemasukan sebahagian orang Islam itu ke agama Kristian sambil menghina dan mempersendakan agama Islam kononnya sebagai majlis berbuka puasa dengan melibatkan orang Islam sendiri," laporan itu dipetik.
Pemeriksaan ke atas kira-kira 100 orang hadirin di majlis berkenaan turut mendapati bahawa seramai 12 orang daripadanya merupakan penganut Islam. Laporan berkenaan menyenaraikan sepenuhnya nama serta nombor kad pengenalan individu berkenaan.
"Salah seorang yang mendakwa dirinya penganjur utama telah ditanya secara lisan oleh penguatkuasa JAIS kepadanya sama ada dia beragama Islam.
"...Dia menjawab 'I Believe in God' dan enggan mengaku beragama Islam sedangkan berdasarkan kad pengenalannya jelas beliau seorang Islam."
Laporan itu turut menyatakan bahawa seorang individu berbangsa Melayu diperhatikan sedang memberikan ucapan "tentang dirinya yang pernah dibesarkan sebagai orang Islam" dalam majlis berkenaan. Menurut laporan itu lagi, tiga orang peserta Islam cuba melarikan diri melalui pintu belakang secara senyap.
Selain itu, beberapa orang anggota penganjur juga dikesan memakai baju kebaya dan baju kurung manakana dua buah lagu bertajuk "Alhamdulillah" dan "Allahuakbar" turut dinyanyikan dalam program berkenaan. (IH) 

Yohanus murtadkan 200 orang Islam, Mohd Farhan Islamkan 4000 orang kristian
http://3.bp.blogspot.com/-hLQv2lx7mZE/Tj89gDc57jI/AAAAAAAAjqs/AuXAFGAF5h0/s1600/farhan.jpg
Dulu matlamat hidupnya, adalah memurtadkan seberapa ramai orang Islam. 

Sejak usia tujuh tahun lagi, Yohanus sudah dihantar keluarganya untuk bersekolah di gereja bagi melatih dirinya menjadi mubaligh.

“Keluarga saya memang berpegang pada ajaran Kristian yang kuat. Tidak hairanlah, bapa saya ketua gereja Kota Belud (Sabah) pada masa itu,” katanya yang kini dikenali sebagai Ustaz Mohd Farhan Abdullah al-Hafiz.

Dalam usia remaja, mubaligh Yohanus berjaya memurtadkan, lebih 200 orang Islam. Lantaran itu, dia dinaikkan pangkat hingga bergelar pastor.

Ini amat menggembirakan keluarga, terutama bapanya yang menaruh harapan mahu Yohanus menggantikan tempatnya atau mendaki kedudukan lebih tinggi.

“Saya dihantar ke sekolah Kristian di Namous termasuk mendalami kitab Bible di Pusat Gerakan Penginjilan Sidang Injil Borneo (SIB) untuk meningkatkan lagi keupayaan menarik orang mendekati Kristian terutama memurtadkan orang Islam,” katanya.

‘Kejayaan’ dikecapi selain sokongan keluarga membuatkan Pastor Yohanus lebih bersemangat menjalankan tanggungjawab agamanya.

Bagaimanapun, kehendak ALLAH ternyata mengatasi segalanya.

Atas beberapa insiden, hati Yohanus tiba-tiba berubah menjadi tertarik kepada Islam, satu agama dan umat yang paling dimusuhinya sejak kecil.

“Meskipun saya sering bercerita yang baik dan menarik mengenai Kristian, namun dalam hati saya, tiada siapa yang tahu apa yang saya sendiri rasakan,” katanya.

Farhan berkata, jauh di lubuk hatinya, dia sering diburu perasaan ada sesuatu yang tidak kena dalam hidupnya, terutama tentang apa yang dibuatnya selama ini.

“Kepercayaan saya (waktu itu) sering berperang dengan hati sendiri,” katanya.

Namun segala-galanya berubah, sebaik sahaja dia mengucap dua kalimah syahadah pada 1990.

“Segala keraguan dan keluh-kesah itu pergi dengan tiba-tiba. Hingga sekarang, saya berasa amat tenang bersama Islam, sesuatu yang saya tidak pernah rasai dulu,” ujarnya sambil tersenyum.

Farhan berkata, meskipun sudah jadi Islam, dia tidak puas mendalami agama suci ini.

“Semakin hari, saya melihat Islam itu indah, sehinggakan saya nekad mendalami Islam dengan menuntut di Institut Dakwah Islamiyah Perkim di Petaling Jaya dan melanjutkan pelajaran ke Mesir sehingga mendapat ijazah dalam pengajian al-Quran dan Qiraat Shubra Al-Azhar,” katanya.

Setelah 20 tahun memeluk Islam, Farhan telah mengislamkan lebih 4,000 orang Kristian.

Menurutnya, itu adalah usahanya bagi menebus apa dilakukan sebelum ini dan berusaha menarik lebih ramai orang untuk mencintai Islam.

“Walaupun sudah masuk Islam, saya masih lagi mengkaji pergerakan mubaligh Kristian dan melihat perkembangan kitab yang digunakan Kristian.

“Sebagai contoh, banyak gereja hari ini, menyalahgunakan kebebasan beragama, Bible dalam bahasa Melayu dan bahasa Inggeris semakin banyak diedarkan. Penyebaran agama dilakukan dengan semakin terbuka apabila kebanyakan hotel di negara ini menyediakan kitab Bible di setiap bilik,” katanya.

Mohd Farhan berkata, penguatkuasaan oleh pihak berkuasa dalam membendung usaha penyebaran agama lain, terhadap orang Islam masih belum menyeluruh kerana setelah kerajaan membenarkan lebih 35,000 al-Kitab (Bible dalam bahasa Melayu) dibawa masuk ke Malaysia penghujung tahun lalu, kebanyakan penyebar agama Kristian menggunakan kesempatan itu dengan sewenang- wenangnya mencetak dan membawa masuk lebih banyak lagi al-Kitab.

“Terdapat al-Kitab yang ada tidak ditulis ‘hanya untuk penganut Kristian’, malah setiap naskhah yang diedar tidak mempunyai kod atau cop yang mengesahkan kemasukannya.

“Perkara itu berbeza di negara Islam lain, al-Kitab yang dibawa masuk mempunyai kod tersendiri dan dengan jelas dimaklumkan hanya untuk penganut Kristian,” katanya.

“Bagi mengekang penyebaran itu secara lebih berleluasa, pihak kerajaan perlu tegas dalam perkara itu,” katanya. SH 

Wajib baca!! Pasai apa jangan dok sokong Umno

Kenapa JANGAN SOKONG UMNO

Oleh Sofi Wahab

1) Dasar Umno tidak meletakkan Islam sebagai TERAS PERJUANGAN

Perlembagaan Umno : FASAL 3 – Asas & Tujuan

UMNO adalah sebuah parti politik yang berjuang mendukung cita-cita kebangsaan Melayu demi mengekalkan maruah dan martabat bangsa, agama dan negara.

3.1 Mempertahankan kemerdekaan dan kedaulatan negara.

3.2 Mendukung dan mempertahankan Perlembagaan Negara, Perlembagaan Negeri-negeri dan Raja Berpelembagaan.

3.3 Menegak, mempertahan dan mengembangkan Islam, agama rasmi negara serta menghormati prinsip kebangsaan beragama.

3.4 Mempertahankan kedaulatan rakyat dan keadilan sosial dengan mengamalkan Sistem Pemerintahan Demokrasi Berparlimen serta memajukan ekonomi rakyat Melayu dan Bumiputera khasnya dan rakyat Malaysia amnya.

3.5 Menjamin kedudukan Bahasa Kebangsaan (Bahasa Melayu) sebagai bahasa rasmi yang tunggal dan Kebudayaan Kebangsaan yang berteraskan Kebudayaan Melayu.

3.6 Mewujudkan kerjasama antara kaum bagi melahirkan satu bangsa Malaysia yang kuat dan bersatu berasaskan kepada hak-hak Asasi Manusia dan Hak-Hak Istimewa Orang Melayu dan Bumiputera

Umno meletakkan Perlembagaan Negara sebagai undang-undang tertinggi sebab itulah jika apa-apa sahaja termasuk hukum Islam bercanggah dengan perlembagaan negara maka ia TERBATAL. Islam hanyalah setakat doa di majlis dan tidak diletakkan di tempat sepatutnya. Dalam Umno Islam diletakkan dibawah Biro Agama yang setaraf dengan Biro Kebajikan, Biro Pertanian dan sebagainya. Sebaliknya PAS meletakkan Islam memerintah (mengawal dasar parti) iaitu Institusi Majlis Syura Ulama'.

2) Dasar Umno yang pragmatik (ikut suasana). Mana yang boleh untung akan diikuti dan diamalkan seperti penubuhan bank Islam dan sebagainya sebaliknya apa yang dilihat tidak menguntungkan seperti pengharaman riba, penghapusan pusat perjudian, pusat maksiat dan sebagainya tidak dilaksanakan.

3) Islam hanya kuda tunggangan Umno di mana ia boleh dipakai dan dibuang bila-bila masa. Contohnya bila pemimpin atau isteri pemimpin melawat negeri-negeri seperti Kedah, Kelantan dan Terengganu mereka pakai penutup kepala (masih tidak tutup aurat) tetapi bila balik ke Kuala Lumpur tudung kepala sudah hilang.

4) Akhlaq pemimpin mereka yang mengaibkan di mana ramai yang ditangkap rasuah dan mempunyai skandal dengan wanita (tau-taulah sendiri siapa).

5) Matlamat masuk Umno ialah untuk mengumpulkan kekayaan dan pangkat bukannya untuk membela agama dan rakyat. Sebab semasa pemilihan Umno mereka sanggup menghabiskan wang sehingga jutaan ringgit untuk menang sehingga ramai yang disabitkan dengan rasuah.

6) Umno tidak membela agama. Contohnya isu murtad dipolitikkan sedangkan sebelum ini Umno memandang sepi tentang pendedahan ratusan ribu umat Islam murtad. Malah Umno tidak pernah menyokong usul tergempar PAS di Parlimen yang mahukan undang-undang murtad digubal dan dikuatkuasakan.

7) Orang Agama (Ulama') Umno hanya kupang tembaga yang peranannya hanyalah untuk menjadi peluru melawan PAS, baca doa, tahlil dan sebagainya. Tidak berani mempertahankan yang hak dan mencegah kebatilan yang dilakukan oleh pemimpin Umno dan partinya.

8) Dasar Umnoputera bukan bumiputera akhirnya menggagalkan pencapaian Dasar Ekonomi Baru (DEB). Ianya hanya menindas sesama bangsa hanya kerana berlainan ideologi. Kekayaan negara yang berlegar di kalangan kroni mereka sahaja.

9) Diskriminasi terhadap kerajaan yang sebangsa dan seagama di Kelantan dan Terengganu (1999-2004) dalam hal royalti petroleum.

10) Khianat kepada bahasa Melayu dengan memperkenalkan PPSMI dan akhirnya sedar selepas ditekan hebat oleh PAS.

11) Politik khianat bangsa sendiri dengan mementingkan kuasa. Contohnya tidak menambah kerusi Parlimen Melayu di negeri-negeri kuat PAS pada persempadanan semula kawasan parlimen pada 2004. Contohnya tiada penambahan di Terengganu pada tahun tersebut.

12) Umno mengajar rakyat dengan budaya rasuah sewaktu kempen pilihanraya malah dalam pemilihan Umno sendiri sehingga ramai pemimpinnya dibuktikan kaki rasuah.

13) Umno dilanda penyakit nyanyuk seperti yang dikatakan oleh bekas Timbalan Perdana Menteri, Musa Hitam

14) Umno sudah busuk sampai ke usus sukar untuk diubati seperti kata Tun Mahathir

15) Kewujudan Perkasa (Perkasam) sebagai kumpulan pendesak Melayu membuktikan Umno gagal membela Melayu.

16) Merestui malah menggalakkan industri judi di mana pendapatan hasil cukai judi ialah RM2.3 bilion. Pusat judi terbesar di Asia Tenggara terletak di Genting Highland.

17) Institusi Melayu iaitu Felda digunakan untuk menindas peneroka. Wang Felda susut sebanyak RM1.35b pada 2009. Wang sebanyak itu dihabiskan untuk tanam semula RM2b, membina bangunan Felda (RM662juta) dan basmi kemiskinan di Sabah (RM253juta).

18) Umno tidak bijak memerintah sehingga hutang negara meningkat kepada RM362b.

19) Membazirkan wang rakyat RM77juta setahun mengupah Syarikat Yahudi Apco. Jika wang sebanyak itu digunakan untuk membina rumah rakyat berharga RM30,000 sebuah maka sebanyak 2566 buah rumah dapat dibina dan diberikan secara percuma atau dengan bayaran minima kepada rakyat miskin.

20) Umno mengamalkan rasuah dan gagal mengatasi masalah tersebut sehingga RM28bilion duit rakyat hilang. Mereka mengabui mata rakyat dengan istilah ketirisan bukan rasuah dan penyelewengan.

21) 53 tahun merdeka masalah akhlaq dan moral semakin parah. Statistik tahun 2009 menunjukkan 17,303 orang ANak HARAM dilahirkan. Ini bermakna 48 orang anak haram dilahirkan setiap hari dan 2 orang pada setiap jam. Bermakna setiap tahun ada sekurang-kurangnya 34,606 orang penzina (ini yang berzina dan mengandung sahaja).

22) Membiarkan ketagihan arak dikalangan rakyat sehingga rakyat membelanjakan RM1.7bilion untuk membeli arak dan berada dalam ranking ke 10 di dunia.

23) Tanah rezab Melayu telah susut dari tiga juta hektar pada 1957 kepada 1.7 juta atau 44 peratus sahaja sekarang.

24) Mengamalkan semangat perkauman sempit dan mengapi-apikan semangat perkauman ini sehingga menimbulkan suasan tidak senang di kalangan rakyat berbilang kaum

25) Mengeksploitasi isu sensitif berkaitan agama Islam demi kepentingan politik seperti isu gereja, isu murtad dan sebagainya.

SUP BAYI pulak dah.Nauzubillah


Siaran ulang tayang
Ni kisah sup bayi di China. Ada ke nak lalu makan
Baby Eating in ChinaVery disturbing pictures are now spreading across the internet about a certain delicacy which could be found in China. A town in Canton is now on trend making baby herbal soup toincrease health and sexual performance/stamina. The cost of the fetus soup in China currency is approximately $ 4000 (around RMB 2000).
A factory manager was interviewed and he testified that it is effective because he have tried it and is a frequent customer. It is a delicacy whereby expensive herbs are added to boil the baby with chicken meat for 8 hours boiling/steaming. He was interviewed with his second and very young wife, who is only 19 while he is now 62. He testifies the potency of the fetus soup and he was able to make love with his wife everyday."Spare rib soup" local code for fetus soup is being served to local restaurants in Canton. Couple who would like to abort their babies, could just go to these local restaurants and sell the aborted baby for 2,000RMB (China currency). These local restaurants also accepts placentas for several hundreds if couples do not want to sell their babies.It is very disturbing to mention that most fetus served in these local restaurants are female babies. This is due to the fact that majority of Chinese prefers to have male babies and those poorer families usually end up selling their female babies.Politik BN mengatasi undang-undang.??

Oleh V. Sivakumar: Adakah cabang legislatif masih dihormati oleh pemain-pemain politik  negara kita? Apa yang berlaku di Perak telah membuktikan sebaliknya.

Kita mahu semua pihak menghormati dan  mengamalkan tertib yang telah digariskan dalam Perlembagaan dan undang-undang. Tetapi, jika pihak-pihak tertentu cuba mengatasi batasan undang-undang ini, maka tata cara pentadbiran negara kita akan tergugat.

Apabila ada pihak yang melihat diri mereka lebih tinggi daripada undang-undang dan tidak mengikuti prinsip-prinsip yang telah ditetapkan sekian lama, ini akan menzahirkan permainan kotor yang tidak adil dalam gelanggang politik negara kita.

Parti politik menyekat badan perundangan


Kita melihat bagaimana organisasi seperti parti politik cuba membataskan aktiviti dan peranan organisasi rasmi seperti  badan legislatif. Kacau ganggu seperti ini akan melumpuhkan pentadbiran negara, malah kepercayaan rakyat terhadap kerajaan juga akan turut luntur.

Walau pun organisasi tidak rasmi seperti parti politik tidak disebut dalam Perlembagaan, peranannya sebagai pengerak utama kepada jentera rasmi negara kita tidak dapat dinafikan. Namun, permainan politik yang melampau atau keterlaluan boleh menggugat kedudukan organisasi-organisasi rasmi seperti badan perundangan.

Dalam kes negeri Perak, memang permainan politik telah melampaui kuasa badan perundangan . Dewan Undangan Negeri tidak lagi dihormati oleh ahli-ahli politik Barisan Nasional apabila mereka merampas kerajaan yang dipilih oleh rakyat secara sah.

Mereka membuat pelbagai helah dan tipu muslihat untuk melanggar semua undang-undang dan perintah-perintah tetap Dewan Undangan Negeri semata-mata untuk kembali berkuasa di negeri Perak.

Kuasa Speaker Dewan Undangan Negeri dicabar, malah tidak dihormati langsung.  Polis berani melangkah masuk ke dalam Dewan yang mulia untuk mengusung keluar Speaker dengan menggunakan kekerasan.
Dewan Undangan Negeri tidak diberi ruang untuk berfungi menjalankan tanggunjawab Perlembagaan. Ini dapat dilihat dalam sekatan yang dibuat oleh ahli-ahli politik supaya tidak membenarkan Dewan Negeri bersidang pada 3 Mac 2009.

Polis dan jentera kerajaan menghalang wakil rakyat memasuki Dewan Undangan Negeri dan akhirnya terpaksa bersidang di bawah pokok.

Tambahan pula mekanisme untuk membuat undi tidak percaya terhadap Menteri Besar Datuk Seri Nizar Jamaluddin juga tidak dilakukan sehingga hari ini.

Kes Datuk Harun di Selangor

Sebagai contoh, Allahyarham Datuk Harun Idris adalah seorang Menteri Besar  yang disukai ramai pada suatu masa dahulu telah dipaksa meletakkan jawatannya  melalui undi tidak percaya yang diluluskan dengan suara terbanyak Dewan Undangan Negeri Selangor pada 25 Mac 1976.

Beliau dijatuhkan oleh ahli-ahli partinya sendiri, iaitu UMNO.  Kejatuhan beliau berpunca daripada tindakan pemimpin kebangsaan parti yang mempengaruhi undi ahli-ahli Dewan Negeri Selangor.  Ini adalah kerana Datuk Harun enggan meletakkan jawatan selepas beliau dipecat daripada parti.

Apa yang cuba dijelaskan di sini ialah pemimpin UMNO pada masa itu tidak memilih jalan pintas untuk melantik Menteri Besar baru.

Proses pengundian dibuat secara demokratik untuk menolak kepimpinan Datuk Harun di dalam Dewan Undangan Negeri itu sendiri. Tindakan ini adalah satu amalan demokrasi yang diguna pakai oleh semua negara-negara Komanwel.

Amalan demokrasi ini tidak dilaksanakan di negeri Perak apabila BN merampas kerajaan daripada Pakatan Rakyat.

Undi tidak percaya tidak pernah dibuat untuk menolak kepimpinan Datuk Seri Nizar. Malah seorang Menteri Besar telah dilantik di Istana secara tergesa-gesa.

Permainan politik kotor BN ini telah mengganggu perjalanan Dewan Undangan Negeri  di Perak. Akhirnya rakyat Negeri Perak terjerumus ke dalam kemelut politik yang masih tidak selesai sehingga ke hari ini.

Kesan politik kotor BN di Perak


Ekoran daripada itu, Dewan Undangan Negeri tidak dapat berfungsi dengan cekap dan berkesan. Pelbagai halangan dan batasan diatur  oleh BN untuk menyelamatkan kerajaan mereka yang ditubuhkan secara haram.

Belanjawan 2009 diluluskan dalam masa 20 minit. Persidangan  Dewan Negeri pada Isnin lalu hanya berlangsung selama lebih kurang 2 jam.

Inilah akibat apabila negeri mendapat kerajaan yang diranpas secara haram. Mandat rakyat kepada Pakatan Rakyat pada 2008 telah dirampas dengan menggunakan kekerasan polis dan campur tangan mahkamah.

Ketakutan kerana tidak mendapat sokongan rakyat kini menghantui pemimpin-pemimin  UMNO dan BN di Perak. Yang berlaku sekarang ialah politik yang melampau ini mencemarkan dan bakal menghancurkan sistem  pentadbiran negara kita yang sedia ada.

Yang menanggung derita dan rugi ialah rakyat sendiri.

melayu perlu bersatu di bawah regim harbi umno apco.
KAH KAH KAH
UTK PELAJAR2 UNIVERSITI MEMBACANYA.
INI YG PEDAGANG ILMU NI KATA SURUH ORG MELAYU BERSATU..
DI BAWAH REGIM HARAMJADAH MUSLIM HARBI UMNO APCO?
KAH KAH KAH

MELAYU PERLU BERSATU - PROFESOR KANGKUNG.

Pemimpin Melayu perlu bersatu dan jangan terlalu mementingkan agenda politik jika mahu melihat kemerdekaan mereka berkekalan kerana perpecahan boleh menyebabkan mereka hilang kemerdekaan.

Naib Canselor Universiti Utara Malaysia (UUM) Prof Datuk Dr Mohamed Mustafa Ishak berkata apa yang sedang berlaku di Malaysia sekarang ini ialah perpecahan masyarakat Melayu dilihat semakin parah kerana terlalu mengejar agenda masing-masing.

"Saya melihat sekarang ini dengan penuh kebimbangan perpecahan yang sedang berlaku dalam masyarakat Melayu sangat parah. Mereka bukan sahaja berpecah daripada kelompok parti politik malah dalam Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) juga berpecah dan dalam organisasi pun turut berpecah. 

"Tidak sepakat dalam hal-hal yang menyentuh mengenai kepentingan rakyat...agenda perjuangan kita yang sebenar pun kita sudah lupa," katanya kepada pemberita selepas Majlis Sambutan Bulan Kemerdekaan di Sintok hari ini.

Beliau berkata kalau pemimpin dan orang Melayu masih tidak insaf, mereka terpaksa menerima hakikat bahawa mereka mungkin akan hilang kemerdekaan.

"Merdeka ialah penentuan nasib diri sendiri. Jika kita tidak boleh menentukan nasib diri sendiri dan nasib ditentukan oleh orang lain, apa ertinya kita merdeka. Inilah yang berlaku sekarang.

"Jadi saya harap supaya golongan intelektual Melayu, ahli-ahli politik Melayu dan pemimpin-pemimpin Melayu semua insaf. Kita perlu mula bekerja bersama-sama.

"Jangan sampai kita telah hilang semuanya baru kita nak berpeluk-peluk dan menangis...itu semua buang masa. Jangan sampai nasi menjadi bubur," kata Mohamed Mustafa.

Beliau berkata sehingga kini ahli-ahli politik tidak boleh mengambil pendirian bersama dalam isu-isu yang menyentuh kepentingan agama, bangsa dan negara kerana mereka masing-masing terlalu meterialistik hendak mendapatkan kuasa, ganjaran dan pangkat yang akhirnya mereka lupa apa perjuangan mereka yang sebenar.

"Sesiapa yang memberi pandangan akan terus dikecam sehinggakan jika ada ulama yang menghentam sesuatu perkara akan dikatakan ulama upahan, ulama pengampu...Jangan kita terlalu terdesak sehingga kita sanggup gadai masa depan bangsa dan negara hanya semata-mata untuk kuasa," katanya.

Beliau berkata sempena sambutan kemerdekaan negara tahun ini, masyarakat perlu mengingat kembali kejayaan mengalahkan British dan Malayan Union disebabkan keutuhan perpaduan kerana pada waktu itu orang Melayu mengetepikan perbezaan, semangat kenegerian, keghairahan dan kelompok demi untuk menentang penjajah.

"Kita nak lihat sempena merdeka ini parti-parti di negara ini boleh bersama-sama mengetepikan perbezaan dan menunjukkan mereka patriotik dan bersatu hati untuk membangunkan agenda agama, bangsa dan negara," katanya. -Mkini
KAH KAH KAH
OIT... INI 1 LAGI KUPASAN DARI PROFESSOR KANGKUNG..
UTK MENYATUKAN ORG MELAYU PERLU SOKONG HARBI UMNO APCO..
SUPAYA SENANG BANGSAWAN HARBI INI TERUS MEROMPAK WANG NEGARA..
SUPAYA RAKYAT DAN ORG MELAYU TERUS MENDERITA..
DGN KENAIKAN SEMUA HARGA..
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
SETIAP KATA KATANYA HANYA MEMBUATKAN KITA KETAWA..
KERANA JELAS PROFESSOR KANGKUNG INI ADALAH PENCIUM HARBI APCO..
APAKAH DGN KENYATAAN SEDEMIKIAN BONGOK DAN AMPU..
PROFESOR INI AKAN DI ANGKAT MARTABATNYA OLEH HARBI UMNO APCO..
KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
ORG MELAYU AKAN BERSATU BILA..
HARBI HARBI DARI BANGSAWAN UMNO APCO DI TUMBANGKAN..
ITU MATLAMAT ORG MELAYU..
SUPAYA NEGARA SELAMAT DAN BERKEBAJIKAN..
KAH KAH KAH

MENTERI INDON DI JABATAN PERDANA MENTERI.
KAH KAH KAH