Sunday, July 11, 2010

Drs. Khalil : Daftar pengundi muda.

YB Khalil Idham Lim menyampaikan hadiah cabutan bertuah sumbangan DS Nizar.Turut kelihatan Ustaz Nordin Jaafar YDP Pas Bukit Gantang.

29 Rejab 1431H.

BUKIT GANTANG, 11 JULY :-Tidak mustahil jika masih terdapat di kampung kita masih terdapat mereka yang belum mendaftar sebagai pengundi.Jadi menjadi tugas setiap keluarga memastikan semua mereka,anak-anak dan kaum keluarga yang cukup umur untuk didaftarkan sebagai pengundi.Demikian antara penegasan ADUN Titi Serong, Drs. Khalil Idham Lim semasa mewakili DS Nizar bagfi merasmikan Hari Keluarga Pas Sg Petai, dalam Dun Kuala Sapetang d sini.

Khalil juga menyentuh dianggarkan terdapat 400,000 pengundi muda masih belum berdaftar sebagai pengundi di Negewri Perak .Justeru itu beliau menganggarkan dengan jumlah 24 kawasan parlimen di Perak,terdapat hampir 20,000 pengundi muda belum didaftarkan termasuk di Parlimen Bukit Gantang.

Tegasnya lagi pengundi muda ini akan membantu Pakatan Rakyat mempertahankan Parlimen Bukit Gabtang, Changfkat Jering dan DUN Kuala Sepetang serta menawan DUN Trong.

PERBAHARUI PERMITKOTA BHARU, 10 Julai: Mursyidul Am, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meminta pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat memboikot semua media pro-BN jika permit untuk akhbar pro-Pakatan tidak diperbaharui.

“Saya harap permit Harakah dan Suara Keadilan diperbaharui. Bagaimanapun, jika kedua-dua akhbar yang menjadi suara rasmi Pakatan ini tidak diperbaharui, saya cadangkan arahan rasmi dikeluarkan kepada pemimpin dan penyokong Pakatan agar mula memboikot media pro BN," kata beliau melalui laman komuniti Facebook hari ini.
Beliau dipercayai mengulas tindakan Kementerian Dalam Negeri (KDN) yang sehingga kini tidak menyambung permit Harakah dan Suara Keadilan yang telah tamat tempoh.

Idham Lim : Sidang DUN Perak 3 Ogos akan dipenuhi polis

29 Rejab 1431H.

BUKITR GANTANG, 11 July :- Sidang Dun Perak yang dijangkakan pada 3 Ogos ini akan berjalan lancar dan aman jika tidak ada pihak polis yang mengawalnya.Menurut ADUN titi Serong, YB Khalil Idham Lim sebelum ini persidangan DUN Perak dipenuhi pihak polis antara 300 hingga 400 orang.Semuanya mahu melindungi Speaker Haram Ganaeshan . Demikian antara ucapan beliau semasa merasmikan Hari keluarga PAS Cawangan Sungai Petai di dalam DUN Kuala Sepentang disini.

"Mahkamah sendiri memberi keputusan supaya sidang Dun yang menentukan Tuan Speaker.Sivakumar masih dinafikan hak sebagai Speaker yang sah." jelas beliau.

"Ganeshan memberitahu umum,tiada polis yang mengawal sidang Dun Perak ,tetapi sebaliknya menurut YB Khalil polis memenuhi ruang legar Dewan dan perkarangan bangunan setiap kali sidang." tegasnya lagi.

Bagi Khalil Lim ,beliau menjangkakan pasukan polis akan datang ke Sidang Dun Perak pada 3 Ogos ini,walaupun dinafikan pihak yang berkenaan.

Di samping itu YB Khalil meminta jewntara parti terus bekerja terutama pendaftaran pengundi muda.Dengan itu kita dapat menghalang Kerajaan Haram dan Speaker Haram dari terus memerintah.

Sumber asal : http://sisibukit.blogspot.com