Sunday, August 15, 2010

Ds Nizar..15hb.ogosDS di surau Al Irsyad Jelapang

15hb ogos ,5 Ramadan.YB Ds Nizar telah melawat Parlimen beliau bermula 10Pagi,Kuliah Duha di dunia trong dan majlis sumbangan Fakir Miskin.
selepas asar.program beliau bersambung didun Changkat jering dan Kuala Sepetang.
buka puasa saya bersama SB dari taiping,tapi yang lucunya ada petugas..minta air minuman untuk DS dekat SB lagak macam ahli Jemaah dengan pakaian orang Kampung,kain baju melayu dan songkok..
Terburai kami gelak lihat gelagat petugas dan SB..SB tercengang,petugas keliru kenapa permintaan nya tidak dilayan..kami kat Tepi gelak sakan..

kenangan YB bersama tetamu bukan Muslim dan Yb Nga.

.umno tengok juling biji Mata..cina mana boleh masuk surau.cina mana boleh masuk masjid,tapi beli perkakas untuk buat surau dan masjid,dari cina,yang siTukang buat surau dan masjid Cina,buat boleh masuk takboleh BODOH PIANG siUMNO


Taskirah selepas Isyak,sekali lagi UMNO keliru Otak.ingat dia selepas Isyak wajib solat terawikh..oooi mamat umno Terawaikh itu sunat....

melawat seorang penduduk TMN Damai yang dah tak damai selepas dibuang usus akibat barah.


BT *8 bendang siam baru .perasmian surau baru bt 8..makan dah 3 kali dah..

Nizar sampaikan Tazkirah Ramadhan

Malam ke-2 Ramadhan saya berkesempatan menunaikan solat Tarawikh dan mendengar tazkirah dari YAB Dato’ Seri Mohamad Nizar Jamaluddin di Surau Taman Soon Choon, Ipoh. DS Nizar ahli Parlimen Bukit Gantang serta ADUN Pasir Panjang dan ketua Pakatan Rakyat Negeri Perak. Berketepatan seorang pemimpin yang berkaliber hingga kedatangan jemaah dari jauh hingga melimpah ke tangga untuk bersamanya.

Mengimbau kembali 2 tahun lalu sebelum rampasan kuasa Negeri Perak, sepanjang ramadhan DS Nizar membuat pengisian menjadi iman tarawih, tazkirah dan kuliah subuh dari kunjungan ke Masjid-masjid serta Surau-surau di Jabatan Kerajaan. Sementara di Dataran Bandaraya Ipoh diadakan khemah berbuka puasa dan solat fardhu berjemaah dan sunat tarawih di sepanjang Ramadhan.

Malam ini selesai solat sunat tarawih DS Nizar menyampaikan tazkirah:
“Wahai orang-orang beriman! Diwajibkan atas kamu berpuasa sebagaimana diwajibkan orang sebelum kamu agar kamu bertakwa.” Al Baqarah 183.

Inilah satunya ayat al-Quran yang menyeru umat Islam beriman agar berpuasa rukun Islam ketiga. Perintah Allah dari satu ayat ini masyarakat Islam Malaysia sangat menitik-beratkan dan amat bersungguhan menunaikan puasa.

Ada kalangan mereka yang cuma sembahyang seminggu sekali atau berpakai singkat-ketat sanggup berpuasa penuh. Ibu-bapa turut menggalakan anak-anak yang belum lagi aqil baligh berpuasa. Berduyun-duyun memenuhi masjid-masjid dan surau-surau untuk solat sunat tarawih. Suasana program di Radio dan TV yang padat dengan pengisian ceramah dan rancangan berunsur Islam. Pesta makanan di segenap kota dan pakej berbuka di hotel-hotel. Pihak berkuasa mengenakan peraturan kepada penjual makanan dan tindakan kepada yang tidak berpuasa. Masyarakat Islam Malaysia begitu dikenali hebat dengan amalan puasa jika dibandingkan Negara-negara Islam yang lain.

Tetapi umat Islam Malaysia, amat sedikit umat Islam yang menjaga solatnya dimana mengikut bancian cuma 15% menunaikan solat 5 waktu. Sedangkan terdapat lebih 60 ayat Al-Quran yang memerintahkan umat Islam mendirikan solat,. Suasana dan keadaan menyebabkan ramai umat Islam ambil ringan dan sering mengabaikan sembahyang.

Kebanyakan beranggapan puasa adalah ukuran keimanan dan ketakwaan. Tetapi sedarlah solat keutamaan ibadat tiang ugama dan rukun Islam ke-2. Solat wajib didirikan di mana-mana dan keadaan samada sakit, tua, musafir dan kanak-kanak berumur 10 tahun boleh dipukul jika enggan bersolat.

Sedang puasa tidak mengapa ditinggalkan untuk orang kurang upaya, sakit, kanak-kanak dan musafir. Yang meninggalkan puasa boleh diganti dan dibayar fidyah.

Bimbang apa kemungkaran di kalangan umat Islam dan kepincangan masyarakat adalah kerana mengabaikan solat. Pihak berkuasa adalah bertanggungjawap memberi kesedaran dan berusaha mencegah program-program yang melalaikan. Umpamanya ketika waktu solat terutamanya Maghrib dan Isya’ terlalu banyak program TV disiarkan yang sengaja melalaikan umat Islam menjauhi masjid-masjid dan surau.

DS Nizar menyentuh sedikit apa yang berlaku di Dewan Undangan Negeri Perak 3 Ogos lalu terpaksa menempuh kawalan ketat polis. Tidak dibenarkan membawa laptop, camera dan telefon serta menghadkan wakil media masuk. Mengbenarkan perbahasan dari Pakatan Rakyat hanya beberapa minit dan menutup pembesar suara.

Suara lantang DS Nisar boleh kedengaran jelas tanpa pembesar suara hingga mengarahkannya keluar Dewan. Dato’ Ganesan speaker kontroversi tidak memahami peraturan mesyuarat hingga menunggu arahan bertulis dari S/U Dewan. Perolehan ‘ExtraOrdinary’ berjumlah RM117juta yang tidak diperjelaskan sumbernya. Rang Undang-undang Perbekalan berjumlah RM80juta diluluskan pada persidangan kurang 1 hari.

Petaka ke-2 ?

Menteri sharizat jalil seorang senator, menteri gila glamour, yang mana terlebih banyak sekular dari islamnya. hukuman yang di bawa ke kabinet sekali pandang nampak bagus dah hebat cuma uncle chua soi lek je yang tak setuju. 

maklumlah kerja uncle chua ialah penguji keberkesanan pil viagra dan boleh disaksikan dalam video lakonannya yang diedarkan secara percuma dijohor. sharizat sesekali tak akan membenarkan islam bertapak walaupun seinci bagi dirinya walaupun dia kata di solat ditetap tak akan memberikan imej yang baik kepada hukuman islam. 

hukum islam akan menyelesaikan semua masalah sosial yang sharizat jalil yang duk perjuangkan siang malam. walaupun sharizat mengatakan hukuman yang dia bentangkan ke kabinet mampu menyekat dari aktiviti pembuangan bayi tapi percayalah walaupun sekejam mana hukuman yang dibuat bukan berdasarkan hukuman allah ia tidak akan menyelesaikan masalah manusia.

hukuman kepada pembuang bayi, kenapa yang membekal benih tidak dikenakan sekali dalam hukuman itu jika sharizat benar benar peka kepada keadaan semasa dan melalui pemikiran kunonya itu. jelas sekarang hukuman hanyalah kepada ibu sahaja, padahal yang sedapnya kedua duanya. kenapa hanya ibu saja yang menerima padahnya. ini lah ketidakadilan dalam hukuman rimba yang dipersembahkan oleh sharizat. hukuman yang tidak menyeluruh. selaras hukuman agar nampak sikit kebaikannya walaupun jauh panggang dari api, ikan tetap tak masak dan akan menjadi buruk kerana kegagalan api membakar ikan. walaupun pelbagai kempen yang telah dibuat gejala sosial ini amat menakutkan semua pihak. buang bayi seolah dah jadi trend masa kini dan ianya disokong oleh pihak kerajaan kerana menyediakan tempat istimewa kepada pembuang bayi. memberi tempat kepada pembuang bayi seolah menyediakan tempat khusus dan menyenangkan kepada pembuang bayi dan kerajaan bersetuju dengannya.

kerajaan sepatutnya peka, jika hanya ibu bayi yang tertangkap, kerajaan dengan kerjasama polis sepatutnya mencari bapak kepada syaitan yang mana pandai menabur benih tapi tak mahu bertanggungjawab. dakwa mereka ini sebagai tindakan yang akan menakutkan sedikit. saban hari hanya ibu yang didakwa. bapak syaitan tidak didakwa kerana polis pun tak mahu campurtangan dan hanya senang kerja dakwa ibu kepada bayi yang dibuang. dimanakah keadilannya. cari kepada penabur atau perogol yang dibawah umur dakwa dan sumbat mereka kedalam penjara. jangan biarkan mereka bersenang lenang dengan angkara mereka. kerajaan terlepas pandang nampaknya walaupun memang diketahui kerajaan umno tak pernah ambik cakna pun dengan keadaan ini.(freetgnzone)

Gambar Majlis Makan Malam Dan Ceramah PKR Cabang Bayan Baru


Ini tuduhan baru Senatak Ezam..Apa?? Berzina??? Tuduhan yang berat..buat ezam, sila jawab isu ini. Kalau Din binjai dan Chegu Bard buat fitnah, saman je mereka berdua ini. Bukannya berselindung di bawah mak sendiri..
Ini kisah benarnya...
Chegu Bard : "Abang Din..Abang Din tahu tak..saya serah nyawa pada Ezam dalam perjuangan ini ?
Sharpshooter : "Oh ya ka...awat la Cikgu pi serah nyawa pada senatak tu..mujur tak serah yang lain..he..he..he.."
Chegu Bard : " Abang Din ni apa la..orang cakap serius ni....Kalau saya tahu ni barua Ezam tergamak heret Kak Wan, tobat saya tak ngaku kawan dah...Ezam ni dah terlalu melampau sangat...jangan sampai saya dedah kisah Ezam di Indonesia pula..."
Sharpshooter : "Eh...Chegu..apahal..apa kes Ezam di Indonesia....dia buat apa Chegu?
Chegu Bard : " Ezam.. tolong hentikan fitnah pada Kak Wan..jangan sampai saya dedah dan bongkar rahsia Ezam di Indonesia..saya tahu di hotel mana? waktu bila? tarikh bila? jam berapa? dengan siapa?....saya tahu semuanya..jangan sampai saya dedah semua tu...saya tak gamak nak sentuh hal peribadi Ezam..."
Sharpshooter :" oh ya ka cikgu...awat tak mau dedah..."
Chegu Bard : "Tengoklah macamana..sampai masa mungkin saya terpaksa dedah..."
Nah Ezam..cepatlah jawab. Jangan biarkan orang kata anda penzina, kaki perempuan..suka buang anak. Jawab isu ini. Jangan meniskus di bawah ketiak mak di bulan ramadhan ini. Buat isteri ezam, soal suami anda sendiri. Cari kebenaran dan kalau tak betul, saman je din binjai dan Che gu Bard..inilah penyelesaiannya..juga ezam tolong jawab isu-isu lain yang ditimbulkan oleh Din Binjai di sini..
Apapun jom sekali lagi kita tengok sumpah keramat Ezam, isteri da mak bapaknya yang talam dua muka ini..

lebih lanjut baca di sini

Dinar Emas & Dirham Perak...

Salah 1 perkara paling bagus dalam berpolitik ialah bilamana 1 pihak mengambil tindakan atau membuat 1 tindakan yang mana pihak lawan dalam politiknya tak senang duduk dan tindakan Kerajaan Negeri Kelantan melancarkan matawang Syariah iaitu Dinar Emas dan Dirham Perak benar-benar membuatkan geng-geng kapitalis UMNO/BN dan para proksinya tak senang duduk beberapa hari ini.

Antara respon awal yang diterima dari KERAjaan Pusat ialah - pihak KERAjaan Pusat telah mengarahkan Bank Negara Malaysia supaya mengkaji tindakan yang dapat diambil terhadap Kerajaan Negeri Kelantan pimpinan YAB Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat atas tindakannya melancarkan Matawang Syariah Dinar dan Dirham.

Walau bagaimanapun, masih tiada keputusan yang benar-benar "muktamad" dalam hal ini. yang dah muktamad ialah - hampir 1000 buah kedai-kedai di Kelantan termasuk para peniaga bukan Islam telah bersetuju untuk berususniaga atau menggunapakai sistem matawang Dinar dan Dirham didalam urusan perniagaan mereka.

Pegi mampuslah dengan UMNO/BN... kalau kita dah faham kebaikan sistem perniagaan dan matawang zaman Rasulullah dulu, tak de masalah untuk kita gunapakai dalam urusniaga... kecualilah hidup kita sehari-hari dok bergantung pada cukong-cukong yang hanya tau mengaut keuntungan hasil riba yang diilhamkan oleh Zionis.
Geng-geng kapitalis hanya kenal Emas, Perak dan Gangsa sebagai barangan perhiasan dan tak lebih dari itu. dari segi ekonomi, kapitalis tak kan berminat untuk menjadikan atau mengekalkan "barang perhiasan" sebagai urusniaga yang tak kan susut nilainya sebagai mana wang kertas ciptaan mereka.

Pada kapitalis, nilai kertas kosong yang angkanya boleh diubah-ubah lebih baik dari nilai hasil bumi yang nilainya tak dapat dimanipulasi sesuka hati. yang tak faham nilai akan terus jadi bodoh bertuhankan sekeping kertas yang nilainya makin susut. makin susut nilai kertas, makin bangsat kehidupan mereka-mereka yang bertuhankan kertas.

Contoh mudah... simpan 3 keping kertas bernilai (yang ditentukan oleh kapitalis) RM100 hari ini, kemudian keluarkan untuk berbelanja setahun kemudian. apa yang kita dapat..? hari ni mungkin dapat beli kambing seekor tapi setahun lagi..? kemungkinan besar kena tambah lagi beberapa kertas merak bernilai RM10.

3 keping wang kertas kapitalis bernilai RM100 untuk hari ni mungkin dapat ditukar ganti dengan sebentuk cincin emas yang beratnya beberapa gram tapi kalau nak untung. lagi bagus aku simpan emas beberapa gram kemudian setahun lagi aku jual balik beberapa gram emas tu balik... dah tentu aku dapat lebih RM.

Kalau fikir pakai lutut, memang tak boleh nak tangkap kelebihan menyimpan emas dan perak.

Paling tak cerdik kalau kita berbangga dengan simpanan kita dalam bank yang berjumlah ratusan ribu. esok lusa, nilai kertas akan jatuh bila-bila masa akibat perbuatan pihak kapitalis yang sentiasa memanipulasi nilai kertas.

Sebab tu orang-orang Kelantan jauh lebih kaya dari dulu sampai sekarang. orang Kelantan yang berduit tak pernah berbangga dengan simpanan kertas sebaliknya lebih berbangga dengan simpanan emas dan peraknya. setiap tahun, nilai aset orang Kelantan semakin tinggi nilainya sebab harga Emas dan Perak tak pernah gatal-gatal nak jatuh.
Balik pada pelancaran matawang Syariah Kelantan.

Kapitalis di Malaysia dah bersuara... majoriti tak suka, tak senang duduk, panas jubor dan minta KERAjaan Pusat ambik tindakan drastik terhadap Kerajaan Kelantan manakala sahabat-sahabat muslim dari luar negara, ikut sama berbangga dan bersetuju untuk beri komitmen penih dalam mempromosi sistem matawang yang digunapakai pada zaman Rasulullah dahulu.

Akhir tahun ini, Dato' Paduka Haji Husam Musa akan berangkat ke salah sebah negara di Timur Tengah (atas jemputan) untuk membentangkan kertas kerja matawang Dinar dan Dirham. jemputan dibuat kerana negara tersebut amat berminat untuk menggunapakai sistem tersebut di negara mereka bagi mengukuhkan ekonomi mereka dan mengelakkan ianya dari dimanipulasi oleh pihak kapitalis Barat.

Kerajaan Pusat Malaysia..? tak payah fikir panjang... tak kan ada niat langsung untuk ambik inisiatof ini padahal bukan mereka tak tahu cara terbaik untuk mengukuhkan ekonomi dan mengelakkan ianya dari dimanipulasi oleh pihak kapitalis Barat ialah dengan menggunapakai sistem matawang Dinar dan Dirham.
Sebagai langkah awal, bermula dari tahun ini, Kerajaan Kelantan akan menerima pembayaran zakat dalam bentuk Dinar dan Dirham (balik pada sistem Syariah Islam). kakitangan Kerajaan Negeri Kelantan pula (bagi yang bersetuju) akan menerima pembayaran gaji (25%) dalam bentuk Dinar dan Dirham.

Terdahulu dalam majlis pelancaran tersebut, CEO PMBK IR Haji Mustapha telah menerima secara tunai 25% daripada gajinya dalam bentuk Dinar dan Dirham dan ianya telah disampaikan secara rasmi dan penuh simbolik oleh YAB Tuan Guru Menteri Besar Kelantan.

Dengar khabarnya HPA juga merancang untuk membayar bonus pengedarnya dalam bentuk Dinar Emas Kelantan pada tahun 2011. Itu antara yang dinyatakan oleh Tuan Hj. Ismail (Pengarah Urusan HPA) dalam pertemuan dengan pemimpin pengedar HPA seluruh Malaysia di bangunan RFC Sungai Petani pada 9hb. Ogos baru baru ini...
Eh... korang tak minat ke dengan benda alah macam ni..? masa pelancaran haritu, sempat jugak aku sambar 10 Dirham. harga semasa (masa aku beli) 1 Dirham = RM13, aku dah pakai 4 dirham buat bayar hutang member. rasa best semacam je bila dapat bayar hutang dalam bentuk matawang Syariah. member yang aku berhutang pun seronok semacam je. bukan aku yang nak bayar dalam bentuk Dirham, tapi dia yang mintak macam tu bila dia tau aku ada 10 dirham.

Alhamdulillah je lah... kalau berminat nak dapatkan matawang Dirham dan Dinar, boleh intai-intai kedai Ar-Rahnu yang berdekatan. sikit pun tak rugi beb...

Bela Melayu Pulau Pinang dalam kerangka kerajaan Negeri

PULAU PINANG, 15 Ogos: Orang Melayu Pulau Pinang mesti dibela dalam kerangka kerajaan bukan kerangka pembangkang, kata Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Mujahid Yusof Rawa.
Jelasnya, menjadi lebih mudah seandainya segala masalah yang selama ini sukar diselesaikan diatasi dengan mengadakan perbincangan dalam Majlis Pakatan Rakyat atau terus ke pejabat Ketua Menteri.
"Orang Melayu kena dibela di Pulau Pinang jangan biarkan mereka hilang pedoman yang akhirnya kucar kacir dan tidak menentu. PAS pula ada kemampuan sekarang memandangkan kita berada dalam kerajaan walaupun satu kerusi," tegasnya ketika merasmikan Munaqasah Ucapan Dasar Presiden PAS di Kompleks An-Nahdoh, Penanti tengah hari tadi.
Menurutnya, melalui kerangka dalam kerajaan banyak isu yang membabitkan orang Melayu diselamatkan antaranya berjaya memberhentikan sementara projek untuk memberikan ruang perbincangan antara penduduk dan pemaju.
“Satu lagi kejayaan ialah dapat menyatukan dua pihak yang selama ini tidak pernah duduk semeja semata-mata kerana latar belakang politik.
“Ketiga ialah pertemuan dengan Ketua Menteri dan beliau sebagai ketua kerajaan setuju untuk menyelesaikan masalah yang membabitkan perkampungan Melayu atau meletakan dasar pembangunan yang menguntungkan orang Melayu sendiri," jelasnya.
Katanya, antara kejayaan sepanjang berada dalam Pakatan Rakyat ialah orang Melayu memperolehi tanah perkuburan di Jelutong apabila dua seksyen dikemukakan.
"Jangan melayan suara sumbang yang boleh merencatkan pergerakan kita untuk menang tetapi bersama membantu meningkatkan kefahaman bahawa sebuah kerajaan memerlukan berbagai pendekatan, bukan cara lama yang boleh merosakan parti," tambahnya dalam program anjuran Lajnah Penerangan PAS Negeri Pulau Pinang.
Program yang dihadiri oleh Naib Presiden PAS, Salahudin Ayub itu juga menyarankan agar merapatkan hubungan antara parti gabungan dalam Pakatan Rakyat supaya lebih menyerlah pada pilihanraya umum ke 13 kelak.
PAS, kata Ahli Parlimen Parit Buntar itu, mesti memainkan peranan lebih agresif kerana Umno bukan lagi dahan untuk orang Melayu bertaut.
"Bagi merealisasikan keadaan itu, PAS kena ke hadapan kerana tanpa penglibatan PAS sukar untuk kita mengharapkan kemenangan," katanya yang juga Timbalan Pesuruhjaya PAS negeri.

Dinar & Dirham Kelantan: Puak Kapitalis Sakit Jiwa...

Media Perdana pro KERAjaan Pusat masih galak memainkan isu Matawang Syariah Kelantan, Dinar Emas & Dirham Perak. dalam setiap keluaran mereka, tak kurang dari 3 tajuk membincangkan hal Matawang Dinar dan Dirham Kelantan termuat dalam berbagai halaman.

Rata-rata - kondem. masih menekankan skop "bidangkuasa" mengeluarkan Matawang yang Sah tetapi langsung tidak membincangkan kebaikan dan kelebihan penggunaan Matawang Syariah dari sudut "ekonomi".

Nampak sangat ketakutan pihak pro Kapitalis dalam hal ini. 3 hari berturut-turut aku dok belek-belek lembaran Media Perdana pro KERAjaan, kebanyakannya memaparkan hasil temubual (sebenarnya lebih pada provokasi) dengan Dato' Paduka Haji Husam Musa, orang yang bertanggungjawab mengeluarkan idea Matawang Dinar dan Dirham.

Dalam banyak-banyak siri temubual ringkas, tak de pulak yang berani bertanya pada Dato' Haji Husam akan kebaikan dan kelebihan penggunaan Matawang Syariah ini. balik-balik dok tanya dari sudut "undang-undang". macamlah kepala bapak pemerintah Negara Malaysia ni ikut sangat undang-undang Negara Malaysia.

Paling aku dok tunggu-tunggu dalam masa 2-3 hari ni ialah, Media Perdana mana yang akan mendahului para penjilat menemubual Mantan Perdana Menteri Malaysia Tun Dr. Mahathir Mohammad. paling-paling bangsat pun aku nak dengar jugak mana-mana pemberita buat temubual dengan Che'Det, mintak pendapat dia berkenaan dengan hal ni.

Bukan kita tak tahu Che' Det dulu antara yang terawal mengilhamkan penggunaan Matawang Dinar dan Dirham di Malaysia bagi menangani masalah manipulasi Matawang Kertas dan ekonomi Negara Malaysia walaupun ianya tak pernah menjadi kenyataan. mungkin sebab terlalu ramai cukong-cukong darat berkampung di keliling Che' Det.

Hari ni, esok dan hari-hari seterusnya, kita akan terus dihidangkan dengan berita yang sama - Bidangkuasa pengeluaran matawang yang sah hanya boleh dibuat oleh KERAjaan Pusat melalui Bank Negara Malaysia.

Yag tu semua boleh pergi mampus. yang aku tau... rakyat Kelantan dah mula gunapakai Dinar dan Dirham sejak ianya mula dilancarkan oleh YAB Tuan Guru...

Kalau yang belum dapatkan lagi Matawang Syariah ni, boleh berjunjung ke Kedai Ar-Rahnu. untuk pengetahuan korang jugak, bagi Matawang Dinar, nilai yang tinggal buat masa ni cuma 5 Dinar (RM2,800.00) dan juga 8 Dinar (RM4,480.00). yang lain semua dah sold-out.

Pergi jahanam dengan UMNO/BN Kapitalis..!

Tawaran DAP Langsung Tak Menarik...!!!

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dilaporkan berjanji akan memberi 3 intensif utama sekiranya Pakatan Rakyat berjaya menubuhkan Kerajaan Persekutuan dalam PRU-13. antara yang ditawarkan ialah:
  1. Wang tunai RM1,000.00 kepada rakyat Malaysia yang berumur 60 tahun keatas.
  2. Menghapuskan amalan "saman ekor".
  3. Membekalkan perkhidmatan WIFI percuma di seluruh Negara.
Komen pencacai - Tawaran DAP Tidak Menarik.

Sebab tawaran DAP tak menarik, maka dalam semua Media Perdana pro KERAjaan Pusat, isu ni jadi terkedepan sekali selepas isu Matawang Syariah Kelantan. nampak sangat bangsat. kalau dah tak menarik, buat apa semua pencacai sibuk-sibuk nak komen..?

Ada jugak pencacai dalam dok sibuk-sibuk, kecoh-kecoh cakap tak menarik, punya lantang dok peringat rakyat supaya "jangan termakan dengan janji DAP/Pakatan Rakyat".

Kalau dah tahu tak menarik, buat apa susah-susah nak peringat dekat rakyat supaya "jangan termakan" dengan janji DAP/Pakatan Rakyat..? bodoh ke apa..? kalau dah rasa diri tu bodoh, jangan anggap orang lain pun bodoh macam kamu jugak... makin terang bodoh kamu tu sekarang.

Tapi nak buat macam mana - UMNO/BN memang BODOH...

*puasa-puasa jugak... kalau dah ada yang bodoh makin nak tunjuk bodoh, mana boleh tahan..! hahaha...!!!