Monday, March 15, 2010

DS Nizar Tour de UK/Ireland

KEMATIAN KETUA PEMUDA KELAB PENY0KONG - UCAPAN TAKZIAH DARIPADA PIMPINAN PAS TELUK INTAN
Kematian Ketua Pemuda Dewan Himpunan Penyokong PAS Perak, Sdr. Siva begitu mengejutkan ramai pihak. Mendiang dikatakan telah mati ditembak dengan dua das tembakan semasa bekerja di Langkap.

Bagi kami di Teluk Intan, Sdr. Siva adalah tidak asing lagi walaupun mendiang merupakan Ketua Dewan Himpunan Penyokong PAS Pasir Salak. Mendiang sering menghadiri ke program-program sama ada anjuran DHPP Teluk Intan ataupun anjuran PAS Kawasan Teluk Intan sendiri. Malah hubungan mendiang dengan pimpinan PAS Kawasan Teluk Intan begitu baik.

Bagi ADUN Changkat Jong YB Hj. Mohd. Anuar Sudin, beliau berasa amat sedih dan terharu akan kematian mengejut Ketua Pemuda DHPP ini yang telah ditembak oleh orang yang tidak dikenali di Langkap. Beliau mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang. Bagi YB Anuar, pemergian mendiang sangat dirasai dan merupakan satu kerugian besar kepada PAS dan Pakata Rakyat. Jasa mendiang begitu banyak dan akan sentiasa dikenang.

Bagi Sdr. Ahmad Kabir Mahdin yang merupakan Ketua Lujnah Perpaduan Nasional PAS Teluk Intan pula, beliau berasa amat sedih apabila mendapat tahu akan kematian mengejut Sdr. Siva. Beliau yang juga merupakan Naib YDP PAS Teluk Intan mengucapkan takziah kepada keluarga mendiang dan berharap keluarga mendang banyak bersabar menghadapi ujian besar ini.

ar_rawa

Alfatehah- Kembalinya seorang pejuang Islam PAS Bukit Gantang.

iDS Nizar pernah melawat Cikgu Abdul Samad pada 2 Januari 2010.
Jenazah Allahyarham Hj Abdul Samad,seorang pejuang Islam Bukit Gantang di Hospital Daerah Taiping.


PAS Bukit Gantang kehilangan seorang tokoh .Cikgu Abdul Samad Abdul Rani Naib Yang Dipertua PAS Bukit Gantang ,berusia 56 tahun kembali kerahmatullah pada pukul 4.30 petang tadi.

Allahyarham Hj Abdul Samad Abdul Rani seorang aktivis PAS sejak muda lagi.Pernah menjadi Ketua Dewan Pemuda PAS Sungai Siput(U),Setiausaha Pas Kawasan Bukit Gantang,jawatan terakhirnya NYDP Pas Bukit Gantang.

Allahyarham seorang Guru Cemerlang, berkhidmat di sekolah terakhir SK.Toh Johan,Trong.

Solat Jenazah dijangka berlangsung di Masjid Changkat Ibol, pada pukul 11 pagi, 16 Mac 2010.

Sahabat handai yang ingin ziarah,bolehlah pergi ke Kg Changkat Ibol.