Sunday, March 14, 2010

"Mengapa YB Hamidah buat kami begini,


Beginilah sukarnya penduduk Kampung melakukan Gotong-royong Projek Air Paip Percuma apabila peruntukan yang dijanjikan tidak kunjung tiba...
Hanya kerana marahkan Penduduk Kampung yang menerima sumbangan RM5000 daripada Wakil Rakyat mereka iaitu YB Chang Lih Kang dari Pakatan Rakyat,maka rata-rata penduduk Kg Sg Itek menanggung kesusahan apabila peruntukan untuk projek air percuma di kampung itu berjumlah RM10 000 tidak diberi oleh YB Hamidah seperti yang telah dijanjikan.

"Mengapa YB Hamidah buat kami begini,sedangkan beliau adalah ketua Umno Bahagian Gopeng dan ADUN Sg Rapat merangkap Exco kanan Kerajaan Negeri,YB perlu ingat bahawa rata-rata penduduk kampung ini adalah berkeahlian Umno," jelas En. Ibrahim selaku Bendahari projek air paip percuma ini.

"Oleh kerana beliau tidak mahu memberi peruntukan tersebut,maka kami penduduk kampung berpakat dan bersetuju agar projek tersebut dibuat secara bergotong-royong dan dana yang tidak mencukupi itu terpaksalah dikutip dari penduduk kampung yang miskin dan susah,"tegas beliau lagi

"Kami memberi masa seminggu kepada YB Hamidah,dan sekiranya peruntukan seperti yang dijanjikan tidak juga diterima maka kami akan membuat kenyataan media,kini rata-rata penduduk kampung semakin marah dan kecewa dengan sikap seorang pimpinan Umno yang selama ini kami sanjung dan percayai sanggup memperlakukan penduduk kampung sebegini rupa,"katanya lagi.

Bai : Wa pun hairan juga..dua hari lepas ada di masukkan kisah ini dalam Sinar Harian tapi tak sebut langsungpun yang YB Hamidah tak bagi duit tu lagi..mungkin Sinar Harian dah tukar jadi Sinar Umno kut..sebab dalam edisi hari tu juga ada dipaparkan gambar YB Hamidah bagi sumbangan kepada mangsa kebakaran di Kg Ara Payung Bt Gajah siap cerita panjang-panjang yang memuji Yb Hamidah.

Artikle asal : Tengok ni..Berat Bahu Memikul..Berat Lagi Menanggung Kemarahan YB Hamidah..

--
Posted By Luna and Thatguy to Dunia Berwarna Luna Version 2 at 3/10/2010 07:25:00 PM

AMK BAYAN BARU Serah Patisyen Rakyat mendesak Z...


Sebahgian dari Jawatankuasa PKR Cabang Bayan Baru
Antara pengundi yang menandatangan patisyen untuk mendesak Zahrain letak jawatan Ahli Parlimen

Sidang media PKR Cabang Bayan Baru oleh Pemangku Ketua Cabang Sdr Tan Seang Keat

Pemangku Ketua Cabang Bayan Baru Sdr Tan Seang Keat telah memberi mandat kepada Ketua AMK Cabang Bayan Baru Sdr Azrizal Tahir untuk menyerahkan patisyen kepada Zahrain

Sd Azrizal bersama rombongan sedang menuju ke tempat prog nak serah petisyen


Minta laluan untuk serah petisyen- Berbudi Bahasa amalan kita


MP Bayan Baru mcm tak mau terima tapi terpaksa pasal ramai reporter kot

Pak Muhsin angin sudah naik kerana telah di halau panel2 dalam program tersebut kerana beliau tidak setuju dengan zahrain dan gpms..ini menunjukan ke tidak profesional nya panel2 dalam program tersebut,mereka tidak dapat menerima pandangan rakyat lalu menghalau penduduk keluar

Selesai serah, tu dia banner

Pada 13 hb Mar 2010 saya diberi amanah oleh Pengurusan Cabang Bayan Baru untuk menyerahkan petisyen minta MP Bayan Baru Meletakkan Jawatan. Sejumlah 2018 helaian petisyen yang ditandatangani oleh pengundi parlimen Bayan Baru telah diserahkan dalam satu prog dialog dengan NGO Islam yang dipengerusikan oleh Shah'hedan Ayob Shah Pengerusi Perkasa Balik Pulau.

Turut kelihatan dalam prog tersebut ialah orang kanan MP Bayan Baru Sdr Ismail Ali dan Annuar Ismail.

Rombongan yang disertai oleh Ahli Jawatankuasa AMK Cabang Bayan Baru, AJK Cabang Keadilan Bayan Baru dan Ahli PAS dari Kawasan Bayan Baru tiba pada jam 4pm dan terpaksa menati hampir 30 minit sblm berjaya menyerahkan petisyen tersebut.

Ini keran ketika sampai prog sudah berjalan dengan Pengerusi GPMS Sdr Jais Abd Karim sedang menyampaikan ucapan dengan mencabar Ketua Menteri untuk berdebat bukan dengan budak-budak hingusan dari AMK, DPPNPP dan DAPsy. Beliau dengan lantang mengkritik kepimpinan PR Pulau Pinang.

Beliau mahu debat diadakan kononya ditempat yang bebas bukan di Kubu PR. Heheheheh kita dah jemput dan dia setuju tapi hari ni cabar plak......Sudah laaaaa.....Berapa ramai melayu Pulau Pinang duduk dalam GPMS.....
lagi berita dan gambar di sini dan di sini

Ahli Parlimen Bebas Diberi Tempat Khas

Sidang Mesyuarat Kedua, Penggal Ketiga Parlimen Ke-12 yang akan dirasmikan Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin, pada Isnin ini akan menyaksikan tujuh Ahli Parlimen Bebas diletakkan dalam satu kelompok di Dewan Rakyat.
Mendahului kedudukan Ahli Parlimen Bebas itu ialah Ahli Parlimen Pasir Mas Datuk Ibrahim Ali yang akan duduk di barisan ke-3, diikuti Dato' Seri Zahrain Mohamed Hashim (Bayan Baru), Tan Tee Beng (Nibong Tebal) dan Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai) di barisan ke-4 di blok F.
Ahli Parlimen Sepanggar, Datuk Eric Enchin Majimbun pula akan berada di barisan terakhir blok berkenaan bersama-sama dengan Datuk Dr Chua Soon Bui (Tawau) dan Zulkifli Noordin (Kulim-Bandar Baharu).
Setiausaha Dewan Rakyat, Datuk Roosme Hamzah, berkata kedudukan baru Ahli Parlimen Bebas itu sudah mendapat kelulusan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.
"Bagaimanapun, kedudukan Ahli Parlimen Bebas itu masih tertakluk kepada perubahan seperti kemungkinan beralih kerusi," katanya pada taklimat kepada media mengenai persiapan menjelang Penggal Ketiga Parlimen Ke-12 di sini, semalam.
Roosme berkata, mesyuarat Parlimen itu akan berlangsung selama 32 hari, dari 15 Mac hingga 15 April depan dan 11 hari (26 April hingga 6 Mei).
Tuanku Mizan yang menyempurnakan istiadat pembukaan Penggal Ketiga Majlis Parlimen itu akan turut bertitah di Parlimen sebelum titahnya dibahaskan selama tujuh hari, manakala tempoh empat hari diperuntukkan kepada menteri Kabinet untuk menjawab perbahasan.
Selain tujuh wakil Bebas, persidangan Parlimen kali ini menyaksikan 137 kerusi adalah wakil Barisan Nasional (BN) manakala 78 kerusi wakil pakatan pembangkang.
- tv selangor


" LAWAN TETAP LAWAN...!!!! , SUARA RAKYAT, SUARA KERAMAT...!! ! "

--
Posted By keADILan Bayan Baru™ to keADILan Bayan Baru™ at 3/14/2010 08:59:00 AM

“Saya bukan pengkhianat”...

GEORGETOWN - Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Zahrain Mohamed Hashim tidak gentar kepada tekanan ahli Pakatan Rakyat (PR) agar melepaskan jawatan itu setelah keluar daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR) sebulan lalu.

Beliau yang kini menjadi wakil rakyat Bebas menegaskan tidak perlu berbuat demikian kerana dipilih oleh pengundi Bayan Baru dan ahli PKR atau PR tidak berhak mempertikaikannya kerana ia bukan isu parti atau politik.

"Ada yang anggap saya sebagai pengkhianat kepada pengundi Bayan Baru apabila keluar PKR. Itu bukan satu kebenaran.

"Jika saya meletak jawatan sebagai Ahli Parlimen, barulah saya boleh dianggap mengkhianati pengundi," katanya kepada media selepas melawat dan memberi sumbangan kepada mangsa kebakaran di Sungai Nibong Tengah di sini, semalam.

Menurutnya, ahli PKR janganlah terlalu bangga atau mendabik dada kononnya kemenangan yang dikecapi dalam pilihan raya umum lalu disebabkan mereka kuat atau mendapat sokongan rakyat.

"Dalam pilihan raya lalu, saya mendapat 27,000 undi. Ia bukan semata-mata atas nama PKR atau saya sendiri tetapi pada masa itu rakyat marah pada UMNO. Ini salah satu faktor saya atau PKR mendapat begitu banyak undi. Ini perlu difahami oleh ahli PKR.

"Ingin saya tegaskan bahawa rakyat mengundi bukan disebabkan mereka sayang sangat kepada PKR tetapi kerana marah dengan UMNO. Selain itu, saya diberi undi berdasarkan khidmat dan pengorbanan saya kepada penduduk Bayan Baru ketika memegang jawatan Pengerusi PKR Pulau Pinang," katanya.

Sungguhpun begitu, beliau akan tetap memperjuangkan kebajikan penduduk Bayan Baru dari segi pembangunan dan ekonomi yang seimbang kerana itu menjadi tanggungjawabnya.

"Apa jua rintangan, saya tetap meneruskan tanggungjawab sebagai ahli parlimen untuk menyuarakan suara rakyat di parlimen atau mana-mana pihak lain. Saya akan jaga semua tanpa mengira mereka menyokong saya atau tidak.

Ditanya sama ada sedia menerima tawaran UMNO atau BN, beliau berkata tidak kerana masa kini UMNO pun bermasalah dan ia jelas dalam pilihan raya lalu.
- Sinar Harian
* p/s - adoiyaii..!! ! hang bukan pengkhianat? abeh tu sapa pengkhianat? pengundi Bayan Baru yang pengkhianat? enna daa batchaa...? soru elek, putu paelekk...citt. .ammakk.. enna sorey batchaa...?? ?

--
Ahakksss.... ..
http://bloghijat. blogspot. com/

Zahrain Terbakar...!!!

bersikap pura-pura walaupun pahit...kah kah kah...(yang betoinya, Berkatalah BENAR, walaupun PAHIT...!!! ~ timakaseh budak selayang pinjam kata2 hikmat...)
GEORGETOWN: The seven MPs who left their parties recently may set up an "Independent Caucus" and use it as a platform to continue with their political struggles and service to the people.
Bayan Baru MP Datuk Seri Mohd Zahrain Hashim said the caucus would comprise like-minded representatives with shared concerns.
"I will meet up with the six other MPs as soon as Dewan Rakyat convenes on Monday (tomorrow) to moot the idea of the caucus," he said after a lecture on The Future of the Malays at Bangunan Tabung Haji in Bayan Lepas yesterday.
The six MPs are Tan Tee Beng (Nibong Tebal), Mohsin Fadzli Samsuri (Bagan Serai), Zulkifli Noordin (Kulim-Bandar Baharu), Datuk Ibrahim Ali (Pasir Mas), Datuk Dr Chua Soon Bui (Tawau) and Eric Majimbun (Sepanggar).
He added that as independents, the MPs would have the freedom to support sound policies that would benefit the people.
"We will not be obliged to support policies which we feel will not benefit the people as we are no longer aligned to our former political parties."
Zahrain said the setting up of the caucus would also provide an alternative to the people so they would be able to decide if they preferred a two-party system or an open system.
"The caucus will serve as an alternative or a third force," he added.
Asked on how he felt about attending the parliament session as an independent after two years as PKR MP, Zahrain said he was ready and was compiling issues to raise during his speech.
The lecture was earlier interrupted when Bayan Baru PKR Youth chief Ahmad Azrizal Tahir walked in to hand Zahrain a memorandum containing 25,000 to 30,000 signatures of constituents in Bayan Baru seeking Zahrain's resignation as MP.
Ahmad Azrizal said the constituents felt cheated by Zahrain who had contested on a PKR ticket.
At another function, Zahrain quashed talk that he was biding his time before rejoining Umno.
The former Tanjung Umno division chief said he would stand by his decision to remain as an independent despite receiving invitations from Umno leaders to rejoin the party.

- dari Malaysiakini pulak...

Ahli parlimen Bayan Baru yang keluar PKR baru-baru ini dan menjadi calon Bebas, menerima kejutan hari ini (Sabtu) apabila menerima petisyen yang mengandungi 2,108 tandatangan, mendesaknya mengosongkan kerusinya sebelum Dewan Rakyat bersidang mulai esok.

"Ramai yang merasa tertipu dengan tindakan Zahrain keluar parti, jadi kita terpaksa menghantar mesej ini kepadanya," kata Sim yang juga timbalan ketua Angkatan Muda PKR Pulau Pinang.

"Saya diberitahu yang Zahrain terperanjat dan pucat sewaktu menerima petisyen tersebut, tetapi beliau tetap menerimanya, " katanya.
- Star melaporkan jumlah petisyen yang sebenar telah diserahkan.. .akhbar serta media lain melaporkan yang sebaliknya.. . Undur Zahrain..!!! Letak Jawatan Segera...!!! Terbakaq la dia..program anjuran GPMS pun AMK dapat bau dan masuk teruih bagi Memorandum / Petisyen kat dia...Pucat Lesi dan terpaksa la terima jugak memandangkan reporter dah kerumun...mungkin jugak nak jaga MP Bebas punya 'water face'... baru hang ada akaiii...

sumber gambaq dari blog kerani-opis, lanun merdeka & kasi pecahh laaa... tocyey semuaa...

--
Ahakksss.... ..

http://bloghijat. blogspot. com/

Zahrain..!!! Letak Jawatan...

Keputusan TM Liga Super 13 Mac 2010
Kedah 0 vs 1 Negeri Sembilan
Terengganu 2 vs 0 Pahang
Perlis 0 vs 2 Kuala Lumpur
Perak 2 vs 0 T-Team
Pulau Pinang 0 vs 5 Johor FC
Johor 1 vs 0 KL Plus

- biaq pi la...
* p/s - Dulu masa dok dalam Pakatan Rakyat boleh la hang nak lobi jawatan Presiden dan bila dah dapat kata la nak majukan sukan bolasepak Penang...nih, piii rahhhh...apajadah yang hang dah buat? prestasi pemain pun dok 'down' gila-gila..bukan lagi bersemangat. ..takdak semangat ke'Harimau Kumbang'an sunggohhh... Letak la jawatan Presiden FAP tu... Kira dok kena 'belasah' saja skuad Penang ni, tengok! Semalam pun kena belasah 5-0.. Dengaq kata jersi Penang pun dah ada cop '1Mesia'...? ?? Aku taktau, dah bertahun-tahun tak kelapaq nak p tengok bola kat stadium...

Siapa pengkhianat dan petualang agama, bangsa d...


Parti perkauman Umno masih giat lagi bermain dengan isu –isu panas perkauman dan menghidupkan api assobiyyah melalui platform lain ( NGO perkauman ) iaitu; Perkasa dan GPMS yang menebal assobiyyah kaumiyyahnya yang menyokong sentimen perkauman Melayu Umno dan mengapi-apikan DAP sebagai anti Melayu untuk meraih undi Melayu pada PRU 13 nanti ; dengan menolak PAS kerna tahaluf siasi dengan DAP.

Politik mutaakhir ini mempamirkan penolakan rakyat ke atas perjuangan yang bernaunsakan assobiyyah( kebangsaan ) dan kaumiyyah ( perkauman) yang dipelupori UBN. Namun , rata-rata pengundi Islam masih lagi termakan umpan Umno kononnya PAS adalah alat DAP dan tersasar daripada siasah Islam . Sekitar 70 % orang Islam masih lagi ada elemen assobiyah dan perkauman Melayu yang memenangkan calon Umno dan mengalahkan calon PAS dan PKR yang berugama Islam.

Ini bererti hanya sekitar 30% sahaja pengundi Islam yang memahami konsep Islam sebagai “ Rahmatan lil ‘alamiin ‘ . Sebaliknya pengundi bukan Islam yang boleh menerima konsep tersebut dan polisi ‘Justice For All “ dan “ PAS FOR ALL “ sehingga lahirnya di dalam PAS sendiri; Dewan baru yang diberi nama Kongres Penyokong PAS ; membuktikan bahawa Islam memang sistem yang paling kondusif untuk masyarakat majmuk yang memberikan keadilan sejagat , kemakmuran dan kedaimaian ummah.

Sebaliknya, Umno dan BN hanya hidup dengan isu perkauman ; Umno tipu Melayu, MCA tipu Cina dan MIC tipu India . Siapakah yang buang kuasa raja, Bahasa Melayu dan biasiswa yang dijamin oleh Perlembagaan Persekutuan? . Siapakah yang mengkhianati Perlembagaan Persekutuan ? PAS kah ? DAP kah Bukankah Umno ? ; MELAYU TIPU MELAYU di atas nama Melayu DEB ; memfaraidkan saham bumiputra untuk kroni elit Umnoputra! Yang terkini merompak emas hitam kepunyaan bangsa sendiri demi kepentingan kroni dan politik rakus suku-sakat mereka .

Bangsa boleh disayangi tetapi bukan sebagai teras atau tonggak perjuangan kerna TERAS PERJUANGAN adalah ISLAM; yakni Kitabullah dan Assunnah bukan perkauman . Naik Islam maka naik secara otomatis bangsa yang mendukung Islam seperti bangsa Parsi yang digeruni Amerika ; mengusir thoghut Shah dan mustakbirin Amerika ! Bahkan digusari CIA dan KGB .

Ini bukti kehebatan Islam. Mana bangsa Arab .? diratahi yahudi dan nasoro kerna assobiyyah Arab yang ditegakkan; bukannya Islam sebagai ‘ Ad –Deen waddaulah ‘ dan ‘ Ad-Deen Wa Syariah “ dalam menegakkan agama dan panji-panji Islam dan memerintah dunia dengannya .

Justeru itu .bukan Islam hendaklah didekati melalui Kongres Penyokong PAS yang sama taraf dengan semua Dewan dalam PAS. Cuma mereka tiada boleh diundi atau mengundi ; tetapi, mempunyai suara dalam Muktamar dan wakil di peringkat pusat .

Sementara fahaman assobiyah –kaumiyyah tajaan Umno hendaklah di tangkis secara bijaksana supaya 70% orang Islam yang dikelirukan Umno itu dapat memahami siapakah sebenarnya PENGKHIANAT AGAMA BANGSA DAN TANAH AIR agar ummah tiada tertipu lagi dengan retorik SMS ( SATU MALAYSIA SEKULAR ) dan JTR ( JUARA TIPU RAKYAT )

Tegakkanlah roh panji Islam di dalam diri anda, famili, dan komuniti anda, insyaAllah akan tertegak negara “ nafi deenilah hi afwaja “ di dalam negara anda. Yang ada hanyalah Allah dan Rasul sahaja. Tiada ‘ Tuhan Melayu” “ Tuhan Arab” atau “ Nabi Melayu” atau “ Nabi Arab” tetapi hanya wujud “ Rabbil ‘alamiin” ( Tuhan semesta alam ) dan “ Rahmatan lil ‘alamiin” ( Muhammad rahmat kepada sekalian alam ).”One World “ ( Satu Dunia ) , “ One Soul “ ( Satu Nyawa: Adam ) and “ One Creator” ( Satu Maha Pencipta ) bukannya SMS ( Satu Malaysia Sekular ) .

Keamanan dan kedamaian akan tertegak di mana –mana juga apabila sentimen perkauman yang diapi-apikan parti perkauman Melayu Umno bisa dihapuskan dengan Univesalitas Sejagat tanpa batasan geografi , kaum, etnik dan agama. Umno gagal untuk melaksanakan obligasi politiknya kepada umat Islam dan warga Malaysia pada keseluruhannya.

Umat Islam di Pulau Pinang yang terpinggir dan tertinggal itu dihebuhkan kononnya angkara PAS bertaluf siasi dengan DAP yang baru setahun jagung memerintah . Selama ini , lebih daripada lima dekad , siapa yang memerintah Pulau Pinang ? Bukankah Umno dan Gerakan . PAS dan DAPkah yang meminggirkan umat Islam?.

Kecurian wang emas kepunyaan umat Islam dan warga Terengganu dan Kelantan yang difaraid antara kuncu-kuncu kabel politik Umno yang meminggirkan Terengganu antara negeri yang termiskin di Malaysia . Angkara petualangan siapa? Walhal Terenganu kaya dengan emas hitam ! Bagaimana, bisa menjadi miskin?

Hak umat Islam dan warga Kelantan sebanyak RM 2 BILLION dirompak oleh Umno dan hutang emas hitam semasa yang belum dilunaskan bahkan di samun dan disonglap sebanyak RM 600juta seperti kata Husam dikhianati oleh petualang Umno yang kononnya dikatakan berjumlah semuanya RM20juta sahaja. Satu penipuan yang ketara oleh Umno.

Bahkan Ku Li kata Kelantan adalah Negeri yang terkaya di Malaysia dengan anugerah Allah emas hitam tersebut . DAP kah yang menghalang ? PAS kah yang menghalang? Siapakah sebenarnya petualang Agama , Bangsa, dan Tanah Air !?.

Umno menjaja api perkauman Melayu dan memburukkan imej dan reputasi PAS-DAP kerna untuk menutup kegagalan Umno untuk memertabatkan agama. bangsa dan tanahair. Terbukti tahaluf siasi PAS – DAP- PKR dalam PAKATAN RAKYAT adalah lebih baik daripada Umno-MCA-MIC yang bernausakan perkauman dan kronisma .
Guan Eng hapuskan kabel kronisma dan hanya gunapakai kabel komputer sahaja . Siapa layak dia dapat tanpa mengira kaum atau parti . Inilah yang dibenci oleh kontaktor –kontraktor Melayu yang tiada layak yang selama ini pakai kabel politik . Bahkan fitnah anti DAP-PAS dan perkauman oleh Umno akhirnya makan diri balik apabila data rasmi e-TENDER TERBUKA terbukti dimenangi oleh 70 peratus dari kalangan Bumiputra.

Siapa sebenarnya perkauman dan siapa sebenarnya petualang bangsa , agama dan tanah air. Bahkan bajet Kerajaan Pakatan Pulau Pinang memperuntukkan jumlah yang besar kepada institusi Islam , SAR dan para hufaz lebih daripada Umno berikan.

Kerajaan Pakatan di Pulau Pinang, Kedah, Selangor dan Kelantan diakui oleh Akauntan Negara dan International Transparency sebagai ‘ GOOD GOVERNANCE” dan Kelantan diiktiraf sebagai “ ZIFAR KORUPSI” . Ini membuktikan ISLAM BOLEH dan Kelantan adalah model SATU MALAYSIA sebenarnya yang tiada korupsi , tiada kroni dan tiada perkauman . ‘ PAS FOR ALL’ and “JUSTICE FOR ALL “ bukan untuk Ananda Krishan, Vincent Tan dan Mukhriz sahaja./Nash Arrawy 


Posted By zul mamak png to ™ kaasii peecaahhh laaa...® at 3/14/2010 05:27:00 PM

Najis dan suaminya akan diheret ke mahkamah - K...


Ketua Peguambela Datuk Seri Anwar Ibrahim bertekad mengheret Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan isteri beliau, Datin Seri Rosmah Mansor ke muka pengadilan bagi menjawab pembabitan mereka dalam Konspirasi II terhadap Ketua Umum KEADILAN.

Menurutnya lagi kejahatan pasangan suami isteri itu yang enggan memberi kerjasama dalam kes fitnah terhadap Datuk Seri Anwar Ibrahim menunjukkan mereka berdua adalah bersalah kerana takut menjadi saksi sapina kes tersebut.

"Saya akan terus mengheret kedua-dua mereka ke mahkamah sebagai saksi dan akan terus memaksa mereka untuk berterus-terang berhubung kes tersebut.

"Kejahatan Umno-BN tidak dapat dibendung lagi berikutan mereka sentiasa merancang untuk memporak-perandakan Pakatan Rakyat yang semakin mara dan diterima rakyat," tegas Pengerusi Kebangsaan DAP itu.

Ahli Parlimen Bukit Gelugor itu juga turut menyifatkan tindakan Umno dan Pergerakan Pemudanya membuat puluhan malah ratusan laporan polis terhadap beliau dan pemimpin Pakatan Rakyat bakal mendatangkan kecelakaan kepada Umno dan sayap pemudanya kerana mereka tidak mampu untuk berhadapan dengan kekuatan dan perpaduan Pakatan Rakyat.

Karpal berkata selagi beliau dan barisan peguam Pakatan Rakyat terus menentang selagi itulah Umno tidak akan berjaya menindas melalui undang-undang zalim yang dicipta oleh Umno.

"Umno-BN dan Pemudanya cukup celaka kerana mereka tidak sedar siapa yang mereka cuba lawan.

"Mereka tidak mampu melawan singa-singa garang Pakatan Rakyat yang tidak akan berdiam diri dengan kezaliman dan kejahatan Umno untuk merosakkan Pakatan Rakyat," jelasnya semasa ceramah sempena ulangtahun kedua kemenangan Pakatan Rakyat di Tapak Expo Seberang Jaya Rabu lalu.

Berhubung sokongan pemimpin Pakatan Rakyat terhadap Anwar, Karpal berkata persoalan siapa Ketua Pembangkang tidak timbul sama sekali kerana perkara itu telah dipersetujui sebulat suara untuk mengekalkan kedudukan beliau.

"Kami Pakatan Rakyat akan sentiasa memberi sokongan kepada Anwar dan bukannya seperti pengkhianat- pengkhianat parti yang menolak Anwar atas sebab gilakan duit haram.

"Saya akan terus mencabar pengkhianat- pengkhianat yang keluar parti agar melepaskan jawatan jika mereka fikirkan rakyat masih terus menyokong mereka selepas pilihan raya baru diadakan," katanya lagi. /bronaj


Posted By zul mamak png to ™ kaasii peecaahhh laaa...® at 3/14/2010 05:39:00 PM 

Umno dan Perkasa sedang bergeser hanya semata-m...


Ini adalah suratkabar tabloid pro Umno Era Baru yang terbaru bil 272 yang memetik tulisan SPY LEMAN untuk dijadikan berita utama akhbar tabloid berkenaan.

Tulisan muka depan akhbar berkenaan mengecam pentadbiran zaman mantan PM Tun Abdullah dengan berkata;

"Di zaman pentadbiran Tun Lah serta Khairy ,Umno dilihat amat lemah di dalam menjaga hak-hak Melayu serta memartabatkan taraf bangsa Melayu di negara ini.Mungkin ini disebabkan oleh sindrom "zzz" Tun Lah dan juga kerakusan "berbisness" oleh menantunya ketika itu".

Akhbar berkenaan juga yang pro mantan PM Tun Mahathir puji melangit aka kejayaan Tun Mahathir yang turut mengatakan Umno dah busuk hingga ke ususnya.Nampaknya Umno dah berpecah teruk sekarang ini.Nampaknya dalam Umno ada banyak puak yang bertelagah sekarang ini hanya tunggu masa nak meletup.

Tulisan berkenaan pada muka surat dua pula mempertikaikan sikap Umno yang seolah-olah bagi ruang yang cukup besar kepada Perkasa untuk berjuang Melayu hingga macam Umno dah tak lagi berjuang Melayu.Kerja nak berjuang Melayu dicuri oleh Perkasa.

Kata penulis tersebut dalam akhbar tu lagi;
"Kini peranan Umno telah banyak diambil alih oleh Perkasa di dalam menyuarakan hak bangsa Melayu dan juga memperjuangkan martabat Islam di negara ini.Apakah pemimpin Umno tak berasa malu dengan situasi ini"?

"Jika kini PRIBUMI PERKASA NEGARA sudah mengambil alih 70% tugas yang patut dilakukan oleh Umno itu sendiri, apalagi yang tinggal kepada pemimpin-pemimpin Umno"?

Memang betoi la Melayu Ibrahim Ali Lawan Melayu Umno.Umno dan Perkasa sedang bergeser hanya semata-mata nak tunjuk kejantanan sapa lebih hebat dalam berjuang untuk Melayu.Mungkin Umno pun dok risau takut nanti banyak pula projek kerajaan melimpah kepada Brahim Ali.Depa rebut projek atau rebut nak berjuang Melayu?Sapa berjuang ,melalak kuat pasal Melayu dialah yang akan dapat projek banyak.misaimerah


Posted By zul mamak png to ™ kaasii peecaahhh laaa...® at 3/14/2010 07:11:00 PM 

Lor.... Makan Nasi Bungkus je ke....

MasyaMasyaMasyaALLAH..inilah bukti pemimpin islam. Tak malu untuk makan nasi bungkus. di khalayak ramai. Inilah ciri pemimpin islam.

Tidak menunjuk-nunjuk dan bukan sentiasa membanggakan diri. Tidak memperlekehkan orang lain hatta musuh politik sendiri.

Semoga ALLAH terus lahirkan ramai lagi pemimpin yang berjiwa islam sebenar.

Bukannya menggunakan islam demi kepentingan periuk nasi dan nama.

Dalam kehidupan di dalam kegemilangan, masih utuh nilai kesederhanaan yang diajar oleh islam./tunhisyamuddin

Posted By zul mamak png to ™ kaasii peecaahhh laaa...® at 3/14/2010 10:02:00 PM 

5 Janji Anwar yg tidak akan dapat dilaksanakan oleh mana-man...


 

1.Saya akan mendirikan Malaysia sebagai NEGARA MADANI yang menjamin keadilan untuk semua rakyat, menjunjung prinsip-prinsp perlembagaan, mengukuhkan institusi kehakiman dan mengangkat darjat kemulian insan, kebebasan dan haknya.

2. Saya akan melaksanakan AGENDA EKONOMI MALAYSIA agar ekonomi Makaysia muncul kembali menjadi setaraf dengan Singapura, Korea Selatan dan Taiwan; menjamin keadilan sosial supaya tidak ada kelompok atau kaum yang terpinggir dan mundur.

3. Saya akan menyusun semula pasukan polis untuk menjadikannya badan MENCEGAH JENAYAH yang berkesan bersama agensi penguatkuasaan lainnya supaya bebas dari pengaruh politik dan rasuah.

4. Saya akan MENGURANGKAN BEBAN HIDUP rakyat dengan menurunkan harga minyak; tol dan lain-lain tariff; membekal barang keperluan yang mencukupi dan memperjuangkan gaji minima sebanyak RM 1500.

5. Saya akan mencipta HARAPAN BARU UNTUK MASA DEPANMalaysia dengan menjamin pendidikan percuma dan menjadikan mutu sekolah, kolej dan universiti di Malaysia yang terbaik di rantau Asia Tenggara.


--
Posted By zul mamak png to N37 Batu Maung at 3/14/2010 11:06:00 PM