Saturday, December 31, 2011

TAHUN BARU DISAMBUT DENGAN MAKSIAT


Institusi perbankan terkemuka, AmBank Group (AmBank) akan menganjurkan sambutan tahun baharu 2012 di sini malam ini. Sambutan yang dikenali sebagai Konsert Ambang 2012 itu akan diadakan di Dataran Merdeka di sini bermula pada pukul 8 malam hingga 12 tengah malam.
Pengunjung konsert akan dihiburkan dengan pertunjukan bunga api tepat jam 12 tengah malam sebagai menandakan ketibaan tahun baharu.
Konsert itu bakal menampilkan barisan artis popular seperti Datuk M. Nasir, Mizz Nina, Jamal Abdillah, Awie, Faizal Tahir, Hujan One Nation Emcees, Hillary Ng, Malique, Najwa Latiff, Desiree Tan dan Sabhi Saddi.
Majlis yang sama dijangka turut dihadiri Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik dan Pengerusi AmBank, Tan Sri Azman Hashim
Ia akan disiarkan secara langsung di TV2 bermula jam 9.30 malam sehingga 1 pagi.

PERUTUSAN TAHUN BARU 2012 KEPADA MUDA MUDI MELAYU.!!

GUA GENERASI Y

Remaja kini lebih memandang budaya barat sebagai unggul dan harus diikuti jika mahu sentiasa up to date.

Golongan remaja ini dikenali sebagai Generasi Y atau dalam bahasa Inggeris disebut Young Generation. Generasi Y ini lahir selepas Generasi X dimana ia merupakan perkembangan antara generasi yang setiap generasi memiliki sejarah, karakter, cara pandang dan berfikir tersendiri.

Generasi Y ini digunakan sebagai istilah rasmi bermula dari Amerika Syarikat, ketika 78 juta orang lahir antara tahun 1982 sehingga 2000. Ketika ini, bermulanya revolusi perkomputeran dan kesedaran akan keperluan informasi. Ia juga boleh dikatakan golongan masyarakat yang amat bergantung kepada teknologi samaada untuk mendapatkan maklumat atau bersosial secara maya. Sekadar tidak langsung telah mengubah cara hidup masyarakat yang bergantung pada teknologi dan kemasukan budaya barat amatlah mudah

Bukan dikatakan semua budaya barat adalah tidak baik tetapi apa yang baik dalam budaya barat tidak diambil untuk diaplikasikan oleh remaja. Contohnya sikap rajin berusaha untuk mencapai apa yang diingini, berdikari tanpa bergantung harap pada ibubapa dan berani mencuba sesuatu yang baru.

Tetapi menyedihkan perkara-perkara begini tidak dicuba oleh remaja dan mereka lebih terdorong mengikut budaya yang tidak baik dengan melulu. Remaja kini hanya bertindak mengikut keinginan mereka sendiri berdasarkan apa yang didapati di media massa tambahan lagi dengan pemikiran yang cetek ilmu pengetahuan dan pengalaman hidup menambah lagi kesan negative terhadap remaja.

Hal ini mungkin disebabkan pengaruh media massa yang tidak membantu pembangunan remaja dan masyarakat yang selari dengan tuntutan agama dan negara. Amat rugilah remaja yang tidak menggunakan usia remajanya dengan baik kerana usia waktu ini yang menentu kan kehidupannya pada masa hadapanSELAMAT MENGAWAN 
menyambut tahun baru…menyambut detik jam dua belas malam, bagi menandakan beredarnya tahun lama dan tibanya tahun baru. Di dalam perhimpunan tersebut, pastinya akan dipenuhi oleh remaja-remaja dan anak-anak muda, lelaki dan perempuan bergaul bebas, berpegang tangan dan berpelukan, sambil menggoyangkan badan dengan dihiburkan oleh artis-artis terkenal negara…

lebih teruk lagi,pergaulan bebas itu diakhiri dengan seks bebas dan sebagainya…tahun baru sepatutnya berazam untuk menjadi lebih baik atau positif,tapi kalau dah sambutan sedemikian rupa…tu bukan makin baik…makin teruk

dah macam trend pula sekarang ini, apabila ada sahaja sambutan atau acara menarik berkonsepkan hiburan, pasti mereka tidak lepaskan peluang untuk melakukan maksiat.Sudah menjadi adat kebiasaan, apabila datangnya tahun baru Masihi, maka diadakan pesta-pesta atau majlis-majlis bagi menyambut kedatangan tahun baru tersebut, bukan sahaja oleh orang-orang Kristian yang mengingati tarikh kelahiran Nabi Isa a.s. tetapi juga oleh orang-orang Islam yang jahil tentang ajaran Islam.

Inilah agaknya sikap sebahagian generasi muda kita, yang lahir dan celik mata aja, depa nampak semua dah ada, depa nampak kesenangan.

Bagi gua apa nak jadi pada negara kita untuk masa akan datang, semua bergantung pada anak-anak muda kita yang ada pada hari ini. Itulah yang Ibnu Khaldun kata, “Remaja yang baik pada hari ini, adalah pemimpin yang baik pada masa akan datang”.Beribu2 manusia sanggup meredahi kesesakan jalan raya untuk menyambut tahun baru di Dataran Merdeka,

Beribu2 manusia sanggup bersesak untuk melihat konsert di Dataran Merdeka.. Namun hanya beratus sahaja yang memnuhi Masjid Negara untuk membaca doa akhir dan awal tahun sempena tahun baru Islam.

Bak kata member gua

Melayu = Islam..tapi dah mcam x ada agama..

Melayu KL
: Hilang pegangan diri.. oh melayu..kau makin LAYU... kau makin SAYU.. kau makin PILU..Lemas dalam dakapan SYAITAN.. Lemas dalam dakapan sang Jantan Durjana..

Mantap sngguh melihat gadis2 dan jejaka melayu d KL..

>skirt paras lutut = mantap bagi jantan gersang..
>togok arak d depan umum = kejayaan bagi sang syaitan celaka..

Islam kini hanya tinggal nama, pegangan ntah ke mana..

si MELAYU yang LAYU..


Hasilnya:
Arkid Tiewnama - 

KL, 26 Mac : mayat bayi lelaki ditemui oleh org awam dlm keadaan tragis, satu dari tangannya putus akibat digigit anjing..

KL, 30 Mac : janin bayi lelaki yg dijadikan bahan pemujaan ditemui di dlm balang plastik di hadapan pintu pagar Kuil Foo Yan di Jinjang Utara

Hulu Selangor, 11 April : mayat bayi lelaki ditemui dlm timbunan sampah di sg. Choh

Ipoh, 20 April : seorg bayi CACAT yg dilahirkan tanpa mata, hidung serta mulut tidak sempurna selain tgn dan kakinya juga cacat ditemui ditinggalkan di Pertubuhan Kebajikan Kanak-kanak Cacat...( masih berotak ibubapanya...bagus la drpd dibunuh )

Subang Jaya, 6 Mei : mayat bayi yg baru lahir ditemui hanyut di sg. Klang

Melaka, 12 Mei : sepasang remaja berusia 19 dan 15 tahun ditahan krn disyaki menanam bayi mereka berhampiran sg. Melaka selepas bayi tersebut meninggal dunia di Taman Melaka Baru, Batu Berendam

Shah Alam, 25 Mei : janin lelaki yg baru lahir ditemui ditanam berhampiran landasan kereta api di Padang Jawa.

Petaling Jaya, 1 Jun : mayat seorg bayi lelaki ditinggalkan di bahu jalan di Jalan SS22/48, Damansara Jaya

nota:
usah bimbang, tempat khas disediakan disini
nak selamat, baca sini
kahkahkah

Tengok Nii..Beza Sambutan Tahun Baru PR Vs BN..

Sham Kamikaze bersama Rakannya sedang membuat persembahan
Ustaz Azhar Bersama Zizan Raja Lawak..Dalam Program Tazkirah
Program Maksiat Anjuran Umno "Bangsat"..DiMana ada Maksiat
Di situ Umno Sihat
Golongan muda ditarbiyyah cara menyambut tahun baru
berkonsepkan Islam..Di mana Tempat Hidup Islam
di Situ Umno Tenggelam..Tahniah Kerajaan Negeri Selangor kerana menganjurkan
sambutan Tahun Baru ke arah Islam..Jangan jadi seperti
Umno,Program Maksiat sebagai matlamat kerana mereka
ini Parti Bangsattt..Hancusss Umnooo...