Thursday, August 5, 2010

Pegawai dari PDT yang tak cerdik..atau Pengampu..


keluar dari Balai Penghulu..penduduk terus ingin bekerjasama dengan wakil PR...rata-rata mereka tertanya-tanya apahal Dato Ho yang duduk Pokok Assam(MCA)..boleh diangkat sebegitu tinggi oleh Pegawai dari PDT..

ekoran masaalah tanah yang dihadapi 13 buah keluarga diKg Baru Kuala sepetang.satu perjumpaan telah dianjurkan oleh Pejabat Daerah dan Tanah LMS, dengan dihadir oleh wakil Kementerian Pelajaran dan Juga wakil MCA Dato Ho (Calon DUN.Kalah di Pokok Assam).

Setelah perbincangan demi perbincangan,Dato Ho telah menyarankan satu Idea yang kami memang dah tahu..iaitu tanah KTM yang berdekatan dianugerahkan kepada sekolah mengantikan tanah penduduk yang telah diluluskan kepada sekolah pada tahun1979,walau pun penduduk telah mendiami 50tahun lebih.

Adakah patut siPegawai Banggan boleh berkata:ahhh saya memang Tahu Dato Ho boleh selesai masaalah ini,sebab itu saya mahu tunggu dia datang..memang dia saja boleh selesai Masaalah ini.

ehhh mamat uban..apara punya banggan..hang ini,,rakyat Pokok Assam pun dah tak mahu kat dia yang hang boleh bodek dia sampai teloq naik kepala ..apasal..?ada masyuk atau memang hang tak layak sebagai Pegawai yang menguruskan halehwal Tanah..

jangan jadi pembodek BN..kalau makan duit Rakyat..berhenti kerja ..kalau nak jadi Pembodek BN ..kerja dengan BN..ayuh kita Lawan secara Gentleman...ingat sikit nak bagi makan anak bini dengan duit haram dan buat kerja-kerja Pembodek ..