Saturday, December 25, 2010

Larang Logo 1 Malaysia Bising, 3 Tahun Larang Pamer Gambar MB Pakatan Kenapa Tak Bising?

Tindakan pengharaman gambar Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak daripada dipamerkan di sekolah-sekolah di bawah Kementerian Pelajaran tidak pernah dibangkitkan Kerajaan Negeri.

Exco Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Kerja Raya, Pembangunan Luar Bandar dan Basmi Kemiskinan, Datuk Ir Phahrolrazi Zawawi, yang juga Timbalan Pesuruhjaya Pas I Kedah, berkata, tiada perubahan berlaku selama hampir tiga tahun Pakatan Rakyat diterajui Pas mentadbir Kedah.

“Perkara itu tidak dibangkitkan atau dipersoalkan Kerajaan Negeri meskipun jelas menunjukkan tindakan itu bermula daripada Kerajaan Pusat.

“Saya berasa kesal kerana hampir tiga tahun pemerintahan Pakatan Rakyat (PR) di negeri ini, gambar Menteri Besar tidak dibenarkan dipaparkan di sekolah-sekolah terbabit,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Najib hisap darah rakyat Malaysia

UMNO dan Barisan Nasional sudah tidak mampu menyelesaikan beratus-ratus masalah rakyat termasuk isu saman ekor yang sudah berlanjutan bertahun lamanya.

Najib penghisap darah rakyat Malaysia mahu menswastakan pula sistem pengutipan saman ini.

Setelah 53 tahun memerintah, kerajaan UMNO tidak ada wang. Ini dapat dilihat apabila kesatuan sekerja menuntut bonus tahunan mereka.

Bukan sahaja setakat itu.

Harga petrol ditingkatkan. Bayaran pengangkutan awam naik. Harga barang keperluan pengguna naik. Perkhidmatan naik. Utiliti naik. Semuanya naik.

Malaysia sebenarnya sebuah negara yang sangat kaya. Getah, kelapa sawit, bijih, minyak, balak, emas dan memiliki berpuluh hasil keluaran lain. Ke mana pergi hasilnya ?

Seorang ketua UMNO bahagian diberi paling busuk satu juta melalui projek-projek ihsan, bayangkan berapa juta di'kebas' oleh mereka.

Belum lagi setiausaha parlimen, timbalan menteri, menteri-menteri, isteri-isteri mereka, kaum kerabat dan kroni mengagih-agihkan khazanah negara.

UMNO, MCA, MIC, Gerakan dan kroni melahap isi - rakyat biasa dan penjawat awam menghirup kuah dan menjilat tulang.

Dalam mengisi kemerdekaan - jasa rakyat biasa dikenang dengan menghisap darah mereka.

Najib penghisap darah rakyat Malaysia. Selamat berpesta kenaikan harga barang-barang dengan istilah 1Malaysia "PENYELARASAN SUBSIDI".

Penyelarasan subsidi bermakna harga barang naik dan darah rakyat Malaysia disedut oleh pemimpin yang sedang berkuasa.

ANAK ! Jangan Ganggu Keharmonian Felda!


Wakakaka!
Sembang dalam TV bukan main hebatt!
Ceramah kat Putrajaya bukan main memekik!

Konon Felda banyak duit!
Konon Felda banyak aset!

Yang paling best.. Siapa kata Felda bangkrup PENGKHIANAT!!
Wakakaka!

Ni apsal slow-slow pujuk peneroka felda neh?
Ni apsal diam-diam minta tolong peneroka felda neh?

Time untung sorang-sorang?
Time tipu sorang-sorang?
Time Syok sorang-sorang?

Ni dah nak macam nak bangkrup (ataupun dah bangkrup?)
Baru nak terhegeh-hegeh pujuk peneroka agar jangan saman?
Aikkk??

quote
"Antara lain, risalah dua helai itu menyatakan tindakan saman oleh peneroka terhadap agensi pembangunan tanah itu didakwa telah menyebabkan wujud suasana yang tidak harmoni antara peneroka dengan pengurusan Felda."

wakakaka!! wujudkan suasana tidak harmoni??
Abis selama ni harmoni la ye?
Tipu peneroka dengan gred sawit tu harmoni la pada UMNO ye?
Aduyaiii!!

Kalau makcik pakcik felda tak faham lagi tak tau laaa..
Kena mandi bunga satu felda neh!
orang UMNO felda je laaaa!!
wakakakaka!

sunsnake 24122010
Felda 'rayu' jangan saman
Sudah terhantuk baru terngadah. Begitulah yang diibaratkan kepada pekeliling daripada Pengarah Besar Felda Datuk Dzulkifli Abd Wahab yang disifatkan memujuk peneroka supaya tidak menggunakan saluran undang-undang bagi menuntut hak mereka.

Naib Presiden Persatuan Anak-Anak Peneroka Kebangsaan (Anak) Aris Fezul Ismail, menyifatkan risalah bertajuk ‘Penyelesaian masalah, Isu atau Pertelingkahan Melalui Kaedah Timbang Tara’ yang diedarkan kepada peneroka-peneroka serta dibacakan isinya di masjid-masjid di sini seolah-olah melambangkan keresahan Felda menghadapi kebangkitan peneroka.

Antara lain, risalah dua helai itu menyatakan tindakan saman oleh peneroka terhadap agensi pembangunan tanah itu didakwa telah menyebabkan wujud suasana yang tidak harmoni antara peneroka dengan pengurusan Felda.

Kandungan risalah tersebut turut membangkitkan, surat perjanjian asal antara peneroka dengan Felda telah memperuntukkan bahawa sekiranya terdapat perselisihan antara kedua belah pihak perlu dirujuk kepada Penimbang tara iaitu Perdana Menteri selaku menteri yang bertanggungjawab kepada Felda.

Malaysia Boleh : Bertudung Tapi Bogel

Bertudung Tapi Betis Didedah


Menoleh sekitar 20 tahun yang lalu, perihal wanita mendedahkan rambut bukan suatu pemandangan luar biasa. Malahan pada ketika itu jarang kelihatan wanita menutup kepala, kecuali untuk majlis dan upacara tertentu.

Ketika itu wanita yang bertudung, kebanyakkannya adalah golongan tua, itu pun rambut yang ditutup tidak ‘rapus’. Pendek kata wanita yang bertudung, apatah lagi jika terdiri daripada golongan muda akan dianggap janggal.

Senario tersebut sudah berlalu dan keadaan sekarang sudah berubah. Sama ada di pejabat, apatah lagi di institusi pengajian, dan di majlis-majlis, rata-rata wanita Melayu akan memakai tudung. Mereka akan berasa janggal dan terasing jika tidak bertudung.

Di kedai, pusat membeli belah, di lapangan terbang dan di mana sahaja, kebanyakkan wanita Islam telah menutup kepala mereka.

Tidak kira tua, muda, anak dara atau janda, pekerja biasa, pegawai tinggi, suri rumah tangga, rata-rata sudah menutup kepala kerana masing-masing terasa tidak selesa untuk menayangkan rambut.

Zaman berlalu, masa berganti, dan sistem nilai pun sudah berubah. Dulu yang bertudung dianggap janggal, kini yang menayangkan rambut pula akan dianggap janggal, apatah lagi bila berada di majlis-majlis tertentu. (Tidak tahulah kalau masih ada yang tidak berasa janggal).

Bagi setengah pendapat, kecenderungan memakai tudung ada kaitan dengan kesedaran beragama. Rambut adalah sebahagian daripada aurat wanita. Ini bererti kepala wajib ditutup dan tidak didedahkan untuk tontonan umum.

Kalaulah kecenderungan itu disebabkan kesedaran beragama, syukur Alhamdulillah. Tetapi mungkin juga ada sebahagiannya disebabkan yang lain. Umpamanya takut terasa janggal, terikut-ikut dengan trend berpakaian, hanya sebagai fesyen dan sebagainya.

Cuba perhatikan, ada yang bertudung sehingga tidak nampak walau sehelai rambut, tetapi dalam waktu yang sama memakai kain belah, yang setiap kali melangkah akan menampakkan betis dan pangkal paha yang putih melepak. Ada pula yang bertudung lengkap tetapi mendedahkan sebelah atas dada, dan memakai skirt. Kalau boleh disamakan, ada lelaki yang bertopi haji tetapi memakai seluar pendek. Ini sesuatu yang agak ganjil, atas ditutup, bawah didedah.

Bagi setengah wanita, memakai tudung bukan kerana tuntutan agama. Mungkin ada yang cuma ingin mengambil hati, mungkin ia kerana suatu peraturan dan mungkin ada yang ikut-ikutan. Waktu ke pejabat semua memakai tudung, ke sekolah pun begitu juga, tetapi bila berjalan-jalan membeli belah tudung entah kemana.

Pada hal Islam telah menggariskan pakaian yang wajib dipakai oleh setiap muslimah. sebagaimana yang ditetapkan oleh al-Qur’an dan hadis-hadis Nabi Sallallahu alaihi wasallam, iaitu:

i). Hendaklah menutup seluruh anggota badan, termasuk kepala, rambut, leher, lengan, melainkan muka dan dua tapak tangan sehingga dua pergelangan tangan.

ii). Pakaian itu tebal, tidak menampakkan warna kulit yang dapat dilihat dari celah-celah sulaman benang pakaian itu.

iii). Pakaian itu luas, tidak sempit, dan tidak ketat sehingga boleh menampakkan bentuk susuk badan.

iv). Pakaian itu tidak menyerupai atau seakan-akan pakaian lelaki

v). Pakaian itu tidak berbau harum atau wangi kerana ia boleh menarik perhatian orang.

Kewajipan menutup aurat itu berdasarkan kepada dalil al-Qur’an dan Hadis. Di antaranya firman Allah:

Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram) dan memelihara kehormatan mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka atau anak-anak tiri mereka atau saudara-saudara mereka atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan atau perempuan-perempuan Islam atau hamba-hamba mereka atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi daripada perhiasan mereka dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah wahai orang-orang yang beriman supaya kamu berjaya.” (Surah Al-Ahzab : 59)

Oleh yang demikian, sebagai menyahut titah perintah Allah, isu bertudung khususnya menutup aurat janganlah ia dipandang sebagai perkara remeh. Ia adalah perkara wajib. Mentaati perkara wajib adalah perkara besar, walaupun ia dipandang remah oleh sebahagian manusia.

Kepala poning fikir yang pelik2 tetapi benar belaka... Apakah mereka ini jahil atau suka main2 kan hukum Allah.

Padan ngan muka hangpa

Salam semua...

Pak Long ni bukan jenih suka melepak kedai mamak, bukan pasai Mak Long hang sakit hati... saja Pak Long rasa geli.... hihi... Tapi bila ada cerita roti canai ngan teh tarik nak naik harga... kawan Pak Long si Muthu dah mula berbulu... Pak Long tengok muka dia dah macam koboi sakit dah...

Dia tak puaih hati sungguh pasai kaum India yang minoriti ni jugak la yang selalu kena kencin. Apa yang puak India suka, naik harga... apa yang puak India makan, kena tekan... Pak Long tak mau la tegoq time tu walau tak berapa nak setuju, takut pulak dia jadi histeria... haha... susah anak bini dia...

Petrol yang naik baru ni, semua bangsa sakit kepala... ges masak naik mencanak, semua kaum macam nak meletup... gula naik lagi, semua orang maki maki termasuk la Lucy... hihi... Roti canai ngan teh tarik ni bukan puak India saja yang balun, dah jadi antarabangsa dah... kalau dah naik tu, semua pakat pakat kena rasa laa... haha... padan ngan muka hangpa... Ada pokok pisang, tebang habih buat kondo... mana nak mai cucoq kodok dah... ada pokok ubi, tebaih habih buat pasaraya... mana nak cari dah lepat ubi kayu... addehhh... meleleh ayaq lioq pulak dah...

Hmm... semalam Pak Long tengok rumah si Lucy tu gelap gelemat... tak dak langsung lampu lip lap... macam tak percaya dia tak sambut krismas pasai sakit hati... hihi... okey lah... nak pi hantaq cucoq kodok cicah gulai kat Lucy sat... Sambil sambil tu boleh la ucapkan selamat hari Natal kat Lucy dan semua pembaca blog Pak Long yang beragama kristian... dengan ucapan, selamat bergembira disamping barang naik harga... haha... padan ngan muka hangpa...

Wassalam,...

270 liku untuk ke puncak
KEMALANGAN ngeri bas di Kilometer 15, Jalan Simpang Pulai-Cameron Highlands yang mengorbankan 27 nyawa, termasuk 25 orang pelancong warga Thailand Isnin lalu mendedahkan betapa jalan raya berliku di tanah tinggi itu berupaya menjadi perangkap maut.
Laluan baru sejauh 95 kilometer itu sebenarnya lebih mudah dan selesa berbanding Jalan Tapah-Cameron Highlands yang lebih sempit dan dipenuhi dengan selekoh berbahaya.
Sememangnya kesempatan menyusuri jalan yang sempit dan penuh selekoh dari Tapah menuju ke tanah tinggi itu baru-baru ini memberi pengalaman berbeza kepada kru Jurnal.
Laluan bengkang-bengkok bermula sebaik sahaja kenderaan memasuki Kampung Orang Asli Kuala Woh di Batu 8, kira-kira 10 minit pemanduan dari Plaza Tol Tapah.
Berdasarkan jumlah kenderaan yang bertali-arus mendaki dan menuruni bukit, ternyata tanah tinggi itu masih menjadi tumpuan orang ramai pada cuti hujung minggu.
Dengan kelajuan kenderaan di antara 40 hingga 50 kilometer sejam, fizikal jalan raya yang sempit dan berselekoh tajam pasti menuntut lebih tumpuan.
Laluan dua hala itu semakin mengecil, kira-kira 200 meter dari Taman Rekreasi Lata Iskandar. Selain deburan air terjun yang boleh dinikmati dari bahu jalan, gerai makanan, hasil kraf dan pakaian menarik ramai pengunjung untuk berhenti berehat di situ.
Perjalanan kami diteruskan lagi. Jalan yang tadi lurus bertukar sebaliknya. Selekoh tajam berbentuk S, U dan Z semakin kerap dilalui.
"Jika melalui jalan sempit dengan selekoh tajam begini, hon perlu dibunyikan untuk memberitahu pemandu di laluan bertentangan tentang kehadiran kita. Ini dapat membantu mereka supaya memperlahankan kenderaan," ujar seorang pemandu dikenali sebagai Karu, 45.

SELEKOH tajam mengehadkan pemandangan. Justeru, pemanduan berwaspada dan membunyikan hon dapat mengelakkan kemalangan.


Hon
Sesekali di sebelah kanan jalan, terdapat deretan penempatan Orang Asli. Mereka juga mendirikan gerai menjual hasil hutan seperti orkid liar, rebung, petai, akar kayu dan madu lebah.
Ada juga hasil kraf yang dijual, antaranya sumpit, tudung saji dan bakul mengkuang.
Jika bernasib baik, pengunjung berpeluang melihat Orang Asli yang masih memakai cawat menggalas bakul mencari hasil hutan.
Tidak lama kemudian, hujan lebat tiba-tiba turun di tanah tinggi yang boleh mencecah suhu serendah 14 darjah Celcius itu.
Selepas satu jam setengah perjalanan, kami memasuki persinggahan pertama iaitu pekan Ringlet. Di sini laluannya lebih lebar dan cuaca dingin semakin dirasai.


Kira-kira 40 minit selepas itu, kami tiba di Tanah Rata yang menjadi tumpuan pelancong.
Kawasan yang menempatkan pejabat pentadbiran, hotel mewah, taman bunga, medan selera serta kedai cenderahati ini merupakan hentian utama bagi kebanyakan pengunjung ke Cameron Highlands.
"Kunjungan anda ke Cameron Highlands tidak sah jika tidak sampai ke Tanah Rata.
"Di sini, selain taman bunga, deretan kedai cenderahati dan medan selera, pelancong juga tertarik untuk mengunjungi pusat pameran dan jualan teh yang dihasilkan di Cameron Highlands," ujar seorang penduduk tempatan, Haniza Sharif, 25.
Mengimbas sejarah Cameron Highlands, nama itu diberikan sempena seorang juruukur Inggeris iaitu William Cameron yang menemui tanah tinggi tersebut ketika sedang membuat tinjauan pemetaan pada tahun 1885.

KENDERAAN pacuan empat roda digunakan untuk mengangkut sayur dari Blue Valley dan Kampung Raja sebelum dijual di Tringkap, Brinchang dan Kea Farm.


Jip
Selain ladang teh, sayur dan buah, Gunung Beremban, Gunung Jasar, Gunung Perdah dan Air Terjun Robinson turut menjadi tarikan tanah tinggi ini.
Melepasi Tanah Rata, pendakian diteruskan ke Ladang Teh Bharat, ladang strawberi, kaktus dan bunga- bungaan seperti bunga ros dan kekwa yang ada di sepanjang jalan.
Brinchang pula terkenal sebagai lokasi pasar malam yang diadakan pada setiap hari. Kawasan ini bertambah padat selepas pukul 4 petang.
Terdapat begitu banyak gerai di sini. Paling jelas, buah strawberi yang menjadi ikon Cameron Highlands dapat dilihat di mana-mana sahaja, daripada bantal, pakaian, rantai kunci hingga ke selipar.
Berada pada ketinggian 1,829 meter dari aras laut, tanah tinggi yang berkeluasan 712 kilometer persegi ini terkenal sebagai hub hasil pertanian utama negara.
Justeru, kunjungan ke Tringkap, Kea Farm dan Kampung Raja tidak perlu dilepaskan kerana sayuran dan buah-buahan segar di sini dijual pada harga yang sangat berpatutan.
Bentuk muka bumi yang berbukit-bukau, penggunaan jip dianggap lebih praktikal terutama bagi peladang dan peraih yang mahu membawa sayur ke gerai jualan.
Namun, sikap pemandunya yang didakwa memandu dengan laju dan berbahaya mengundang rasa tidak selesa kepada pengguna jalan raya yang lain.
Ini diakui sendiri oleh pemandu bas henti-henti dari Tapah ke Tanah Rata, R. Sellakumar, 63.
Beliau yang sudah 15 tahun memandu di kawasan itu berkata, masalah utama yang sering dihadapi ketika mengendalikan bas ialah pemandu jip dan lori sayur.
"Saya belum pernah berjumpa dengan pemandu jip sayur yang memandu perlahan. Semuanya mahu cepat hantar sayur ke pasar tanpa mempedulikan kenderaan lain.
"Jalan yang sempit seperti laluan dari Ringlet ke Batu 19 juga banyak menguji kecekapan saya memandu.
"Jika berselisih dengan bas atau lori, saya perlu beri laluan kepada mereka kerana kenderaan mereka lebih besar.
"Jalan juga sudah banyak yang rosak. Kini, pemandu perlu lebih berhati-hati, tidak seperti 10 tahun dulu. Ketika itu, kenderaan pun tidak begitu banyak seperti sekarang," katanya.

JIKA menggunakan laluan Tapah, pengunjung dapat menikmati keindahan Lata Iskandar.


Memotong
Bagi Mat Kazar Mohd. Noh, 43, pula, keadaan jalan sempit dan rosak menjadikannya lebih berhati-hati ketika memandu.
Beliau yang menetap di Gua Musang, Kelantan, sering berkunjung ke Cameron Highlands bersama keluarganya.
"Jalan semakin kurang elok dan sikap pemandu jip sayur juga kian teruk.
"Bila bertembung dengan jip sayur atau mereka memandu dibelakang saya, memang ada perasaan bimbang kerana tindakan mereka memotong dan memandu tidak boleh dijangka," katanya.
Secara keseluruhan, perjalanan dari Tapah ke Blue Valley iaitu destinasi terakhir di Cameron Highlands perlu melalui lebih 270 selekoh tajam.
Jika anda berasa 'terseksa' melalui jalan itu, bayangkan bagaimana susahnya jalan itu dibina pada tahun 1925.
Mengikut catatan sejarah, pekerja-pekerja bukan sahaja terpaksa bekerja dalam cuaca sejuk bahkan berhadapan terkena penyakit malaria. Jalan itu siap sepenuhnya menjelang tahun 1931.
Ahli Parlimen Cameron Highlands, Datuk S K Devamany menyifatkan jalan di tanah tinggi itu sebagai berbahaya dan dipenuhi selekoh tajam.
"Saya sendiri pernah terlibat dengan empat kemalangan dalam tempoh tujuh tahun menjadi Ahli Parlimen," katanya.
Kru Jurnal memilih Jalan Cameron Highlands-Simpang Pulai sebagai laluan pulang ke Kuala Lumpur. Pemanduan terasa sedikit selesa dengan jalan lebih lebar.
Begitupun, pemandu masih tidak boleh leka kerana jalan tersebut tetap berliku apatah lagi jika memandu pada waktu malam.

Malaysia Boleh : Penduduk Pedalaman Di Limbang Belanja RM700 Untuk Ke Hospital

Masih ramai penduduk di kawasan pedalaman Limbang berhadapan masalah untuk mendapatkan perkhidmatan perubatan yang baik disebabkan kekurangan kemudahan klinik dan hospital, kata anggota Parlimen Limbang Hasbi Habibollah di sini.
Beliau berkata untuk mendapatkan rawatan perubatan biasa di hospital Limbang sesetengah penduduk khasnya yang tinggal di Ulu Mendamit dan Ulu Lubai di pedalaman Limbang terpaksa mengeluarkan kos yang tinggi untuk belanja pengangkutan.
"Ada penduduk, seperti di Long Napir misalnya terpaksa berbelanja sekitar RM700 untuk mendapatkan sekali rawatan kesihatan di Hospital Limbang dan ia pastinya menjadi beban utama penduduk yang hanya terdiri daripada golongan petani kecil-kecilan," katanya, Sabtu.
Katanya beliau berharap kerajaan akan dapat menimbang usaha membangunkan kemudahan klinik kesihatan di kawasan pedalaman Limbang selain meningkatkan kemudahan jalan raya, elektrik dan air yang diperlukan di kawasan tersebut.
Dalam pada itu Muhyiddin yang melawat Limbang dan Lawas baru-baru ini berkata kerajaan memang prihatin dengan masalah penduduk di pedalaman Sarawak dan akan memastikan Klinik 1Malaysia dapat diwujudkan masing-masing satu di Limbang dan Lawas.
Bahagian Limbang dan Lawas yang terpisah oleh dua wilayah Brunei mempunyai kira-kira 49,000 penduduk dan kebanyakkkan adalah dari masyarakat Orang Ulu selain Melayu, Cina dan Iban.

Ketuanan UMNO : PR tak mampu naik gaji kakitangan awam

Pakatan Rakyat (PR) atau pembangkang tidak akan mampu melaksanakan kenaikan gaji kakitangan awam di negeri-negeri yang ditadbir kerana ia bakal membabitkan satu perubahan fiskal yang amat besar.
Pensyarah Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi Universiti Teknologi Mara (UiTM), kampus Dungun, Terengganu, Asri Salleh berkata, ini kerana kenaikan gaji sebanyak RM500 itu bukan sahaja memakan belanja yang terlalu banyak malah mampu memberi implikasi kewangan kepada negara.
Justeru, beliau menganggap janji-janji yang ditabur oleh pakatan pembangkang yang diketuai Datuk Seri Anwar Ibrahim sekadar cakap kosong dalam usaha meraih sokongan rakyat.
"Mungkin mereka mampu memberikan bonus tahunan tetapi untuk menaikkan gaji kakitangan awam adalah amat tipis.
"Ini kerana kita perlu melihat berapa ramai kakitangan yang ada dan perbelanjaan yang terpaksa ditanggung setiap bulan bagi membayar kenaikan gaji itu.
"Malah, saya percaya, Timbalan Perdana Menteri sendiri berani membuat cabaran itu kerana sudah mengkaji implikasi dan tahu mereka tidak akan berani melakukannya," katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia, di sini hari ini.
Beliau mengulas cabaran Tan Sri Muhyiddin Yassin terhadap Anwar supaya menaikkan gaji sebanyak RM500 kepada kakitangan awam di negeri-negeri yang ditadbir.
Menurut Timbalan Perdana Menteri, langkah itu wajar sebagai membuktikan keikhlasan kerajaan negeri di bawah pakatan pembangkang dalam membela nasib kakitangan awam dan pegawai-pegawainya.
Asri berkata, janji-janji manis pakatan pembangkang itu bukan sesuatu yang mustahil kerana mereka memang terkenal dengan sikap sedemikian.
Sedangkan, kata beliau, banyak janji yang dibuat tidak dikotakan dan dilaksanakan termasuk janji-janji manis yang ditabur pada pilihan raya umum lepas.

Ketuanan Katak : Ibrahim Ali tidak layak desak Nik Aziz letak jawatan

Dewan Pemuda Pas negeri kesal dengan tindakan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali yang mendesak Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat meletakkan jawatan.
Ketuanya, Abdul Latiff Ab. Rahman berkata, Ibrahim sendiri menghadapi masalah kesihatan dan baru sahaja menjalani pembedahan pintasan jantung biarpun usianya lebih muda daripada Nik Abdul Aziz.
Malah, beliau turut menyifatkan Ibrahim sengaja mahu mencari publisiti selepas sekian lama terlantar kerana pembedahan tersebut.
"Pada pandangan saya, kenapa dia tidak letak jawatan kerana dia sendiri tidak sihat. Sakit mati bukan kerja manusia, itu kerja Allah. Jadi kalau nak suruh orang letak jawatan sebab kesihatan, itu tidak betul kerana itu kerja Allah.
"Kedua, dari sudut kerja kerajaan, boleh sebut apa yang kerja yang terbantut, semuanya berjalan lancar biarpun Nik Abdul Aziz sakit kerana Exco kita sepakat dari dulu lagi. Jadi tidak ada sebab untuk letak jawatan kerana semua kerja itu berjalan dengan lancar," katanya kepada Mingguan Malaysia, di sini hari ini.
Beliau mengulas desakan Perkasa yang mahu Nik Abdul Aziz meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar kerana masalah kesihatan.
Ibrahim juga dilaporkan meminta supaya satu badan khas ditubuhkan untuk menyiasat tahap kesihatan Mursyidul Am Pas itu sama ada beliau masih layak menjalankan tugas atau sebaliknya.
Nik Abdul Aziz sebelum ini dikatakan berjanji meletakkan jawatan sebaik sahaja bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berbuat demikian tetapi tidak mengotakannya dan memberi alasan akan melepaskan jawatan Menteri Besar sekiranya diminta oleh ahli Pas.
Abdul Latiff yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Mengkebang berkata, ahli Pas di negeri ini masih memerlukan buah fikiran Nik Abdul Aziz untuk terus mentadbir.
"Dari sudut kepemimpinan parti di negeri ini, kita masih memerlukan beliau untuk terus mentadbir dan kita di peringkat jentera parti juga tidak menghadapi masalah walaupun kadang kala beliau uzur," ujarnya.

Gempar - Menteri Kabinet Najib Merogol Amah

RUPA-RUPANYA SI PEROGOL AMAH INI MASIH LAGI BERJAWATAN MENTERI

Rupa-rupanya cerita tentang 'bekas menteri' rogol amah masih tidak berakhir. Malah beberapa sumber, termasuklah daripada beberapa orang pemberita tabloid yang telah ke Jawa Tengah hampir dua tahun lalu untuk menemuramah mangsa rogol itu, turut muncul dengan cerita yang tersendiri. Dan sumber-sumber berkenaan serta cerita yang dirakamkan dalam bentuk video itu mengisahkan tentang seorang 'bekas menteri' yang telah memperkosa mangsa yang telah lapan tahun bekerja dengan keluarganya.

Yang paling mengejutkan sudah tentulah 'bekas menteri' tersebut sebenarnya BELUM LAGI bekas, sebaliknya masih lagi menjadi menteri dalam kabinet Najib Abdul Razak!!!!

Di sebalik seronok dengan cerita ADUN Selising, rupa-rupanya cerita 'bekas menteri yang belum lagi jadi bekas' ini rupa-rupanya tidak jauh nilai dan tarafnya. Bezanya yang seorang dituduh berzina, manakala yang seorang lagi dituduh merogol. Seorang dituduh oleh orang yang mengaku menjadi saksi dan menangkapnya, manakala yang seorang lagi oleh mangsa sendiri....

Ternyata politik Malaysia sudah semakin maju!

Penyaluran berita juga semakin maju!

Media-media pun tidak mampu dikawal lagi!

Ahli-ahli politik nampaknya terpaksalah berguru dengan Anwar Ibrahim, khususnya untuk mengalih topik ceramah agar keaiban ini tidak diperkatakan, atau setidak-tidaknya dilupakan buat sementara.

Kusangka botak yang jahat cuma kepala atas, rupa-rupanya botak kepala bawah lagi DAHSYAT!!!!

SATU ISRAEL SATU APCO
NAJIB: SATU MALAYSIA BUKAN ALAT POLITIK BN – mkini

Najib Razak berkata konsep satu Malaysia adalah untuk membina sebuah negara dan bukan bagi tujuan politik.

Beliau berkata tanpa ragu-ragu, semangat bersama ini dan mampu untuk bangkit melangkaui perbezaan politik, adalah penting dalam memastikan keamanan dan kestabilan berterusan di negara ini.

"Sungguhpun ada sesetengah mungkin memikirkan ( satu Malaysia) adalah untuk tujuan politik tetapi ia sebenarnya bagi tujuan membina sebuah negara.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… APA MAT MONGOL INI CAKAP?.... kah kah kah…

woit… KALAU SATU MALAYSIA BUKAN POLITIK… BERAPA MALAYSIA BARU JADI POLITIK… kah kah kah…

woit…. NAPA BANGANG SANGAT MALAON INI ?.... kah kah kah..

woit… SATU MALAYSIA INI ADALAH SLOGAN POLITIK… BANGANg !.... kah kah kah

woit… ORANG RAMAI TAHU APA TUJUAN SLOGAN INI…. kah kah kah..

woit… TAK PERLU PUTAR BALIK…..kah kah kah…

kah kah kah… TUJUAN POLITIK UNTUK PANCING UNDI CHINA DAN INDIA… kah kah kah…

kah kah kah… SLOGAN POLITIK NAK TUNJUK GEROMBOLAN PARTI BAIK… kah kah kah

kah kah kah…BUKAN PARTI BUNUH KUGAN… ATAU BUNUH TEO BENG HOCK …ATAU TEMBAK AMINULRASHID…. kah kah kah…

kah kah kah… INI PUN NAK TIPU MELAYU…. kah kah kah…

nota:
kalau bukan politik
kenapa langgan apco?
apco buat kempen one isreal
apco buat kempen satu malaysia
apco pasang ajen untuk masa depan
apco ini ajen zionis