Tuesday, May 7, 2013

2 Karung Kertas Undi SPR Tercampak Daripada Heli?Penduduk menjumpai 2 beg kertas undi dicampak dari heli oleh SPR!!!! Apa pula alasan SPR nanti?

Banyak sangat cerita-cerita meragukan dalam Pilihan Raya kali ini. Dato' Seri Anwar Ibrahim telah mengeluarkan kenyataan untuk tidak menerima keputusan pilihan raya kerana SPR tidak telus dan tidak menjalankan tanggungjawab dengan baik. Baca lagi di sini

Hamidah dapat permit panggang 4 Babi dan cekik Dr Lee Boon Chye


Hamidah bekas Adun Sungai Rapat yang tengin terlampau itu terkencing terberak bila Ustaz Radzi Zainon ajak dia berdebat pasal isu sekolah Agama Rakyat.

Hamidah sepatutnya berani menerima jemputan untuk berdebat mengenai isu pembinaan Sekolah Agama Rakyat di Taman Pegoh itu supaya rakyat setempat boleh mendengar hujah masing-masing.

 Inilah masa dan peluang keemasan bagi Hamidah memberitahu penyokong PAS bahawa dia adalah seorang pejuang agama yang tulin.

Tentu akan ramai orang-orang PAS yang menyokong Hamidah dan masuk Umno apabila menyedari tentang keikhlasan Hamidah memperjuangkan Islam! Mahu tak mahu, Hamidah mesti rebut peluang ini dan hadir untuk berdebat dgn Radzi malam ini.Amacam, ada berani?

Tapi amat menghampakan rakyat....Hamidah yang dah banyak hari terpaksa memakai cawat pesakit buasir kerana asyik terkencing dan terberak sejak diajak Radhi untuk berdebat, memberi alasan 'permit polis' untuk berdebat...Kah! Kah! Kah!  Hamidah dapat 'permit' dari siapa untuk mencekik Dr Lee Boon Chye baru-baru ini?


Aku nak tanya Hamidah, adakah kamu mendapat permit untuk terpekik terlolong macam kena rasuk Jembalang Taik ketika kamu buat ceramah berhampiran di setiap kali Pakatan Rakyat mengadakan majlis ceramah?

Adakah kamu pernah mendapat permit buat kenduri panggang 4 babi sewaktu Pakatan Rakyat buat ceramah disini?

Hamidah hanya berani menyalak macam anjing menyalak bukit.Dia tidak berani kerana pastinya Radhi akan melondehkan segala fitnah yang sering dia lemparkan.

Pejuang agama konon! Aaaarrggh...tui!! Songlap harta rakyat itu ajaran agama mana?

Adakah budaya samseng yang kamu bawa itu merupakan jihad pada jalan Allah?

Apa nak buat, kamu terlalu tengin melampau untuk memahami ajaran agama Islam yang mudah.

Aku berjanji akan menziarahi kamu, wahai Hamidah selepas pengiraan undi pada 5 Mei nanti di Hospital Bahagia nanti.Bersabarlah menunggu masanya.

Video panas! ~ Hamidah Tengin tersungkur akibat provokasinya yang melampau


Akibat provokasi yang melampau, rakyat di DUN N43, Sungai Rapat semakin jelek terhadap Hamidah Tengin.

Hamidah Tengin telah melakukan kerja-kerja mengganggu ceramah Pakatan Rakyat sebanyak lebih 16 kali di sekitar Dun Sungai Rapai ini. Satu rekod dunia!

Rakyat di Dun N43, kini berazam untuk membenamnya di Sungai Rapat  menjelang Ahad 5 Mei apabila keluar mengundi nanti.Tunggulah harinya balasan yang akan Allah timpakan kepadanya tidak lama lagi.

Kehadiran Hamidah ke tempat 'debat' seperti yang dijangkakan hanyalah 'gimmic' dan semata-mata bertujuan untuk mengganggu dan menunjukan sikap samseng yang melampau. Lihatlah rakaman video berikut: 


Pakatan Rakyat Perak sebenarnya menang di Perak , tapi ditipu lagi dan lagi...
Menuntut hak keadilan dalam perlembagaan negara terbukti menghampakan bagi calon parlimen Tapah, K Vasantha Kumar sewaktu di Pusat Penjumlahan Undi di Dewan Merdeka, Tapah .

Beliau telah ditolak keluar dari Pusat Penjumlahan Undi ituoleh sepasukan Tindakan Ringan Polis jam 11mlm Ahad.

Vasantha Kumar berkata, lapan anggota polis menolaknya keluar setelah beliau bertanyakan pegawai SPR mengenai keganjilan adanya undi bercampur dalam kotak undid an ketiadaan beberapa kotak peti undi .

Kotak –kotak peti undi yang hilang itu tidak sampai di Pusat Pengiraan waima jam sudah 11 mlm. Dikatakan , undian Pos telah dicampur dengan Undian Parlimen dan Dun dalam kotak undi bercampur.

 “Saya meminta pengiraan semula kerana kertas undi Parlimen dan Dun telah bercampur dalam satu peti undi parlimen.

Tambahan pula terdapat sejumlah kertas undi diletatakan di luar peti undi. “Saya meminta pengiraan semula kerana empat peti undi daripada Chenderiang dan lima peti undi dari Ayer Kuning tidak ada dalam dewan pengiraan di Dewan Merdaka.

Berikutan permintaan tersebut, pegawai SPR telah membawa masuk 2 peti undi dari Ayer Kuning. Tujuh peti undi yang lain masih belum sampai.

“ Di masa yang sama saya telah meminta 91 borang 14 daripada 91 saluran mengundi tetapi pegawai SPR enggan memberikan., Vasantha Kumar memberitahu, “Sesetengah borang 14 tidak ditandatangani sempurna oleh pegawai SPR.

“Pada ketika inilah, muncul calon BN, M Saravanan, lalu meninggikan suaranya dan mengugut saya.” “Saya memberitahunya jangan masuk campur kerana pertelingkahan adalah antara beliau dan SPR.


Pertelingkahan adalah mengenai kertas undi dari Dun Chenderiang dan Dun Ayer Kuning. “Pada ketika itu, keputusan untuk Perak ialah 29 untuk BN and 28 bagi Pakatan.

Saya bertegas mahukan pengiraan semula kerana keputusan dari dua Dun tersebut ( Chenderiang dan Ayer Kuning) merupakan faktor penentu dalam pembentukan kerajaan negeri Perak.

“Apabila saya desak agar dokumen tersebut dikeluarkan sebelum keputusan diisytiharkan, pegawai SPR telah mengarahkan polis supaya menolak polling agents dan saya, keluar dari dewan tersebut.

Pada ketika ini, Vasantha Kumar berkata, “Saravanan membaling kerusi kepada saya semasa saya sedang ditolak keluar.”

“Saya terkedu bila polis menolak saya 50 meter keluar dari Pusat Pengiraan tersebut, sedangkan Saravanan dan pembantunya cuba menyerang saya. Bagaimana pun polis menahan mereka.”

Vasantha Kumar mendakwa dirinya dan counting agents nya telah ditolak keluar oleh polis hingga ke main road di luar dewan tersebut.

Tiada wakil untuk memantau peti-peti undi 

“ Polis kemudiannya mengepung dewan itu dan tidak membenarkan saya masuk. Pada ketika itu, saya tidak mempunyai wakil didalam dewan itu untuk mempastikan peti-peti undi itu tidak di cerobohi.”

Beliau mendakwa pada ketika itu, Saravanan dan dua calon BN bagi dua kerusi Dun (Chenderiang dan Ayer Kuning) telah dibenarkan berada dalam dewan tersebut sewaktu keputusan sedang di buat.

Vasantha Kumar berkata, pegawai-pegawai SPR telah mengarahkan polis supaya menahannya diluar dewan hampir satu jam lamanya.

“Selepas satu jam, saya sebagai calon Tapah, saya berhak untuk masuk ke dewan.”

Setelah memasuki dewan tersebut, Vasantha Kumar berjalan keaarah pegawai SPR dan meminta 91 pengesahan borang 14 dari kesemua 91 saluran peti undi. “Pegawai tersebut gagal menunaikan permintaan tersebut.


Dia memberitahu saya supaya mengambil tindakan mahkamah jika ada pertelingkahan. “ Saya tidak bersetuju dengan keputusan yang akan mereka isytiharkan kerana boring 14 tidak disertakan dan tidak ada pengiraan semula undi pos dan undian biasa yang sahih.

Tidak lama kemudian, lebih kurang jam 1.00 pagi, keputusan diumumkan – bahawa calon BN, Saravanan dan dua kerusi Dun tersebut telah menang.

Kemenangan dua kerusi Dun tersebut menjadikan BN berjaya merebut Negeri Perak melalui 31 kerusi ke atas Pakatan Rakyat dengan 28 kerusi.

Vasantha Kumar membuat aduan polis dib alai polis Tapah pada jam 1.30pagi kelmarin. SUMBER

Pecah Berita! Tanda BN Nak Tumbang, Petugas Pas Pecah Muka Di Belasah Samseng BN Di Ipoh!


Kuala Lumpur - by @tiewnama
Petugas PAS Perak yang sedang melakukan flash mob telah diserang dan dipukul oleh hampir
40 orang yang memakai baju i love PM. Ada yang pecah muka dan berdarah kepala.

Mereka sedang dapatkan rawatan. Pohon doa. Mereka semakin mengganas. Allah..
selamatkan lah Malaysia dari kerajaan LANUN Barisan Nasional yang kejam dan ZALIM.

by @tiewnama - SUDAH DI KETAHUI SIAPAKAH YANG AKAN MENCETUSKAN 
HURU HARA JIKA BN KALAH! kah3

Sumber: http://www.erapasca.com/2013/05/pecah-berita-tanda-bn-nak-tumbang.html