Saturday, May 31, 2014

Pasukan Pas Bkt Gantang. Prk Teluk IntanPrk Teluk Intan


Sasaran pengundi,Daerah Mengundi Taman Cicerly. — with Zai Din and Muslimat Pas Bkt Gantang.
Sentuhan Akhir,Daerah Mengundi Tmn Cicily,bersama Yb Siva dan ex-yb hj Anuar.


Tugas akhir,Dyana masih mendahalui,insyaAllah.


Petugas yang masih tinggal untuk bertugas,diDaerah Mengundi Taman Cecily,di Smk, sri perak,teluk intan.Pegawai Hubungan Kaum ,Pusat Khidmat Bukit Gantang,Ah Lai turut sertamrayu undi saat akhir.


PANDA dan kangkung,,undi protes.


Di markas operasi induk Pas Teluk Intan - Padang Tembak


Teluk Intan: 'Perang mulut' perayu undi

Proses pembuangan undi secara keseluruhannya berjalan dengan lancar walaupun ada kekecohan kecil di beberapa tempat.

Sejak bermula proses mengundi, calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud telah mula melawat tempat-tempat pembuangan undi.

Manakala penyokong daripada kedua-dua belah pihak bersama-sama merayu undi dalam usaha terkahir memujuk pengundi sebelum masuk ke pusat pengundian.

Kemeriahan terasa di semua pusat pengundian dengan pelbagai gelagat daripada perayu undi dengan aksi-aksi masing-masing.

Walaupun berlaku 'perang mulut' antara kedua-dua belah pihak, namun tidak ada kekecohan besar terjadi sebaliknya masing-masing bertindak matang menghadapi suasana tersebut.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengesahkan menerima beberapa laporan tentang provokasi yang berlaku namun ia dapat dikawal oleh pihak keselamatan.

BN dilihat kekurangan modal apabila masih mengharapkan 'seluar dalam' untuk menarik sokongan pengundi.

Berlaku juga tindakan berbaur lucah daripada Wanita Umno apabila menunjukkan aksi kurang sopan kepada perayu undi daripada kalangan petugas PAS namun tindakannya itu tidak diendahkan.

Pengarah Jabatan Pilihanraya Pemuda PAS Malaysia, Mohd Sany Hamzan ketika ditemui menggesa pengundi-pengundi keluar mengundi secepat mungkin bagi mengelak berlakunya perkara-perkara yang tidak diingini hingga menyebabkan tidak sempat untuk membuang undi.

Namun begitu, beliau berpuas hati dengan 'mood' pengundi ketika ini yang memberikan respon positif kepada DAP dan Pakatan Rakyat.

Pemimpin Umno berbaju dacing masuk tempat mengundi

Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Tajuddin Abdul Rahman kelihatan memasuki tempat pembuangan undi di Sekolah Kebangsaan Kampung Bahagia dengan berpakaian berlambangkan BN.

Lebih memeranjatkan lagi apabila Tajuddin yang juga Ketua Bahagian Umno Pasir Salak masuk dengan tidak memakai tag kebenaran yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Gambar tersebut dikirim kepada Harakahdaily oleh Adun Pasir Pinji, Howard Lee yang merupakan wakil calon DAP Pilihan Raya Kecil (PRK) Teluk Intan, Dyana Sofya Mohd Daud.

Mengikut etika pilihan raya, mana-mana individu tidak dibenarkan membawa masuk lambang kepartian ke dalam kawasan pusat pembuangan undi.

Howard Lee ketika ditemui berkata, beliau telah berjumpa dengan Pegawai Pilihanraya PRK Teluk Intan dan telah dinasihatkan untuk membuat laporan polis berhubung tindakan Tajuddin yang jelas melanggari etika pilihan raya.

"Beliau bukan hanya masuk dengan tidak menggunakan tag SPR malah beliau memakai baju berpakaian BN, bukan satu lambang tetapi banyak," jelasnya. -

Presiden PAS dirawat di Turki, Anwar hubungi Erdogan

Seluruh saf kepimpinan dan keluarga PKR mendoakan agar Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi yang menerima rawatan di Istanbul akan cepat sembuh dan pulih.

Pengarah Komunikasi PKR, Fahmi Fadzil dalam satu kenyataan berkata PKR menerima berita itu malam tadi bahawa Abdul Hadi sedang menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi di Medipol Universitesi Hastanesi akibat masalah kesihatan serius yang beliau alami.

Katanya, sejurus menerima berita itu, Ketua Pembangkang merangkap Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim, telah menghubungi Pejabat Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogan.

Menurutnya, Pejabat Perdana Menteri Turki telah memberi jaminan untuk memberi bantuan sebanyak mungkin kepada Abdul Hadi.