Friday, December 25, 2009

SIAPA SAYANGKAN UMNO – BAKAL PM MALAYSIA?


Segalanya adalah dengan dan kerana duit. Dizaman Bapak Mertua, undang-undang UMNO ada 2: untuk golongan elit dan marhaen. Bertuah Singapura kalau dia menjadi PM Malaysia nanti kerana tentu banyak lagi yang akan dapat dibeli.
  1. Setelah lama menghilang timbul semula berita sensasi mengenai KJ. Blogger-blogger pencacai KJ memeriahkan semula dunia berita Malaysia dengan berita-berita mengenai KJ. Mereka ingin mengilap KJ dan menjadikannya sebagai permata. Tentulah banyak wang yang perlu dibelanjakan untuk tujuan itu. Maka senyum lebarlah pencacai KJ sambil mengosok-gosok perut gendut mereka.

  1. Kejayaan skuad bolasepak Malaysia mengalahkan Vietnam di Sukan Sea juga di katakan sebagai hasil usaha KJ sendiri. (Teringat kata-kata Bapak Mertua: ‘Ini adalah idea saya sendiri’. Bijak sungguh mertua dan menantu ni) Sifu 'Husin Lempoyang' juga nampaknya sangat setuju dengan kebolehan KJ. (Baca sini)

  1. Kehebatan utama KJ adalah lahir sebagai Penganggur Terkaya di Malaysia. Kelulusan tinggi, dengar khabar dari Ox fart University. Mahir dalam mencaturkan politik tanah air, di zaman bapak meretua habis politik satu Malaysia kacau bilau kerana dia. Cita-cita nak jadi PM dalam usia sebelum 40 tahun. DS Najib haruslah berundur agaknya untuk berikan laluan kepada permata Malaysia yang Cemerlang, Gemilang, Terbilang dan Terbuang ini. Atau dia akan menolak sesiapa saja ke tepi demi laluannya sebagai PM.

  1. Bukan tak ramai orang diperbodohkannya untuk menjayakan cita-citanya itu. Hishamuddin semasa jadi Ketua Pemuda, yang telah bersungguh-sungguh menjulang keris telah juga menjulang buntut KL untuk dilantik sebagai Naib Ketua Pemuda tanpa pertandingan. Memang UMNO ni parti golongan elit. Golongan marhaen macam kita ni hanya layak menjadi pencacai saja sampai bila-bila.

  1. Dalam pertandingan 3 penjuru bagi jawatan Ketua Pemuda UMNO, dia yang didapati bersalah kerana rasuah politik bernasib sangat baik kerana tidak dikenakan apa-apa tindakan oleh UMNO. (UMNO memang parti golongan elit, orang-orang macam Dato’ Norza hanya layak menjadi korban sebagai kambing hitam saja)

  1. Jika DS Anwar ejen Israel, apa pula hubungan dia dengan DS Anwar dan apa pula hubungan dia dengan Israel? Yang pasti Singapura kelihatan terlalu rapat dengannya. Apa pula Singapura dengan Israel? Semuanya menuntut penjelasan dan semuanya masih tersembunyi.

  1. Agenda siapa pula penulis buku di Singapura mendakwa penyelewangan Tun Dr. Mahathir selama 22 tahu memerintah dan minta dibicarakan sehingga Tun perlu tampil untuk bersedia disiasat namun meminta Pak Lah diheret sama. Kerana apa Mahathir perlu heret Pak Lah, bukankah semata-mata kerana nak pulangkan paku buah kerasa kepada KJ yang bersubahat dalam mencetus isu itu?
Nota:
Pas Kelantan pun mengambil contoh pentadbiran yang sama, kerajaan anak-menantu. Tentulah ini perkara yang baik dicontohi kalau tidak masakan Tok Guru @ Ulamak kerajaan Syurga mencontohinya. (Baca di blog penyokong kuat KJ)

No comments:

Post a Comment