Friday, December 10, 2010

Kejor Yop Kejor!! Jangan tercecior


Pakatan dah mendahului kita. Kita dah terkebelangkan. Jangan tunggu-tunggu lagi. Ayuh segera kita daftarkan para pengundi baru kita. Kejor!! Kejor!! Kita mesti di depan.

Ha.. ha.. ha.. Itulah gesaan yang dibuat kepada jentera pilihan raya Barisan Nasional. Jangan berlengah dan jangan ambil mudah kerana mati hidupnya kita dalam PRU13 nanti ialah para pengundi.

Dia juga mahu para pemimpin BN kikis perasaan sombong yang masih menebal agar kelihatan mesra rakyat.

Aha.... sedor pun para pemimpin BN sombong... ek?? Mereka ini, hanya tunduk ke bumi dan nampak para pengundi apabila tiba musim pilihan raya jer. Lepas tu... mereka akan menongak ke langit balik. Tak tengok bawah dah... Hidung pun bertambah tinggi mancungnya!! Sebijik macam hidung Yahudi.

Dia juga sarankan agar mereka perbanyak program rakyat. Eleh... nak bagi rakyat sukakan mereka sementara pilihan raya dah nak dekat ni. Pura-puralah tu... Hipokrit!!

Usah ler.... rakyat takkan terpedaya, especially mereka yang ada otak. Tetapi bagi mereka yang otak dah dikemetotkan, entah ler.... Minyak naik ke... barang naik ke.... tambang naik ke... elektrik naik ke... mereka tetap akan pangkah UMNO/BN.

Tapi kan... sekarang ni, puak-puak otak kemetot ni pun dah mula merungut. Agaknya mereka dah mula terkesan dengan keperitan hidup akibat selarasnya subsidi kepada rakyat.

Haa... baru ada akai. Rupa-rupanya, Najib hanya beretorik semata-mata. Rupanya, rakyat dahulu yang dibebankannya. Aduhai... 2011, tahun malang bagi rakyat. Kemarau akan melanda poket rakyat. Gersanglah kehidupan rakyat!!

Usah banyak pikior lagi... Tolak jer UMNO/BN. Habis cerita!!

No comments:

Post a Comment